PUTIN SE SASTAO SA MODIJEM: U toku neformalni sastanak u rezidenciji ruskog lidera (VIDEO)

Predrag Stojković 08. 07. 2024. u 19:56

RUSKI predsednik Vladimir Putin se u svojoj rezidenciji u Novom-Ogarjovu sastao sa indijskim premijerom Narendrom Modijem, koji je u ponedeljak doputovao u zvaničnu posetu Rusiji.

Foto Tanjug/AP

Ruski lider je na sastanku istakao uspehe indijskog premijera u razvoju zemlje i čestitao mu reizbor na tu poziciju.

-Najpre bih želeo da vam čestitam reizbor na poziciju premijera. Smatram da to nije slučajnost, već rezultat vašeg rada tokom dugo godina na čelu Vlade, rekao je Putin.

Pored toga, ruski predsednik je ocenio da je Modi posvetio ceo život služenju indijskom narodu i ljudi to osećaju.

Ruski lider je ocenio da Modi ima svoje ideje i da je veoma energičan čovek koji uspeva da postiže rezultate koji su u interesima Indije i indijskog naroda.

-Po mom mišljenju, rezultat je očigledan. Indija čvrsto zauzima treće mesto u svetu po obimu ekonomije, istakao je Putin.

Pored toga, ruski predsednik je predložio indijskom premijeru da u nezvaničnoj atmosferi razmotre pitanja o kojima će sutra biti reči tokom pregovora i glavnog dela Modijeve posete.

Foto Tanjug/AP

Prvog dana posete indijskog premijera Rusiji, Putin i Modi će imati neformalne razgovore, a glavni, radni deo posete, će se održati u utorak.

Poseta, koja će trajati od 8. do 9. jula, prvo je Modijevo putovanje otkako je po treći put preuzeo dužnost premijera.

Poslednji put šef indijske vlade bio u Rusiji 2019. godine, kada je posetio Vladivostok. Modijevo poslednje putovanje u Moskvu bilo je 2015. godine.

sputnikportal.rs

BONUS VIDEO - TAJNO ORUŽJE RUSKOG RAKETNOG SISTEMA: JARS izvodi vežbe kamuflaže i kontradiverzije

Pogledajte više