RUSI SE OGLASILI POSLE MASOVNOG RAKETNOG NAPADA NA UKRAJINU: Prestanite da histerišete

Novosti online 08. 07. 2024. u 13:15 >> 13:15

ORUŽANE snage Ruske Federacije su jutros, kao odgovor na pokušaje kijevskog režima da nanese štetu ruskim energetskim i privrednim objektima, izvele grupni napad oružjem dugog dometa na objekte ukrajinske vojne industrije i vazdušne baze Oružanih snaga Ukrajine, saopštilo je Ministarstvo odbrane Rusije.

Foto: Profimedia

- Ciljevi napada su ostvareni. Mete su pogođene - navodi se u saopštenju.

Kako su istakli, "apsolutno su neistinite izjave predstavnika kijevskog režima da je, navodno, to bio namerni raketni napad Rusije na civilne ciljeve".

- Brojne objavljene fotografije i video-snimci iz Kijeva jasno potvrđuju činjenicu da je do razaranja došlo nakon pada ukrajinske rakete PVO, lansirane iz protivvazdušnog raketnog sistema unutar grada - objasnili su u ministarstvu.

Oni su podsetili da se slične histerije kijevskog režima dešavaju već nekoliko godina i svaki put uoči sledećeg susreta (samita) njihovih pokrovitelja iz NATO-a.

- Svrha ovakvih provokacija je da se nastavi finansiranje kijevskog režima i rata do poslednjeg Ukrajinca - saopštilo je Ministarstvo odbrane.

Podsetimo, najmanje 20 ljudi je ubijeno, a preko 80 ranjeno, nakon što je Rusija danas pokrenula masovni raketni napad na gradove širom Ukrajine, uključujući Kijev.

(Sputnjik)

BONUS VIDEO: TAJNO ORUŽJE RUSKOG RAKETNOG SISTEMA: JARS izvodi vežbe kamuflaže i kontradiverzacije

Pogledajte više