SJAJNE VESTI: Fico se u ponedeljak vraća na posao

Novosti online 07. 07. 2024. u 22:20

SLOVAČKI premijer Robert Fico, koji je preživeo pokušaj atentata sredinom maja, učestvovaće u ponedeljak na radnom događaju zajedno sa ministrom poljoprivrede, saopšteno je iz pres-službe slovačke vlade.

Foto Tanjug/AP/Denes Erdos

Premijer Slovačke Robert Fico i ministar poljoprivrede Rihard Takač posetiće poljoprivredno udruženje Agro Voderadi u selu Slovenska Nova Ves, gde će u pratnji predstavnika Slovačke komore za poljoprivredu i hranu i lokalni poljoprivrednici će se upoznati sa napretkom žetve", navodi se u saopštenju pres službe.

Fico se u petak uveče pojavio u javnosti prvi put od pokušaja atentata na njega sredinom maja. Slovački premijer je dočekan dugim aplauzom na svečanoj priredbi u zamku Devin u Bratislavi povodom Dana Svetih Ćirila i Metodija. Govorio je stojeći, govor je trajao oko 20 minuta.

Premijer Slovačke je početkom juna, u svojoj prvoj video poruci nakon pokušaja atentata, izjavio da ne oseća mržnju prema onome ko ga je upucao, a takođe je rekao da planira da se postepeno vrati na posao početkom jula.

Pogledajte više