MINISTAR SAOPŠTIO VELIKE VESTI: Najveći aerodrom u Italiji poneće ime nekadašnjeg lidera zemlje

Novosti online 07. 07. 2024. u 11:51

AERODROM Milano- Malpensa, najveći međunarodni aerodrom u Italiji, poneće ime bivšeg italijanskog premijera, pokojnog Silvija Berluskonija.

FOTO: AP/Tanjug

Da će nekadašnji lider Italije koji je vodio četiri vlade, od 1994. do 2011. dobiti ovu počast, saopštio je ministar saobraćaja i dugogodišnji Berluskonijev saveznik, Mateo Salvini, lider desničarske stranke Liga.

On tvrdi i da je region Lombardija kome pripada Milano, dobio odobrenje italijanske uprave civilnog vazduhoplovstva da preimenuje aerodrom čast Berluskonija.

- Pošto je konačna odluka na ministru saobraćaja, ja sam spremna da na nju stavim moj potpis, sa ponosom i emocijama, u znak sećanja na mog prijatelja Silvija, velikog biznismena, velikog građanina Milana i velikog Italijana - naveo je Salvini na društvenoj mreži Iks, uz fotografije Berluskonija i aerodroma u Milanu.

Berluskoni koji je preminuo prošle godine u svojoj 86. godini, bio je lider stranke desnog centra Forca Italija, i smatraju ga za jednu od ličnosti koje su izazivale najveće kontroverze. Hvaljen je zbog harizme i snage volje, ali, bilo je i onih koji su ga kritikovali tvrdeći da je populista.

(RT Balkan)

BONUS VIDEO: IZRAEL RAZMENjUJE VATRU SA HEZBOLAHOM: Naser meta vazdušnog napada

Pogledajte više