NAROD GLASA PROTIV POLITIKE SVOJIH VLASTI Stigla reakcija iz ruske Dume - "Zapadni lideri trpe strašan poraz"

Novosti onlajn

01. 07. 2024. u 09:46

AKTUELNI lideri zapadnih zemalja trpe strašan poraz na izborima zbog neslaganja naroda sa njihovom politikom, izjavio je predsednik Državne dume Rusije Vjačeslav Volodin.

Foto: Tanjug/AP photo

„Američki predsednik Džozef Bajden, francuski predsednik Emanuel Makron, nemački kancelar Olaf Šolc i britanski premijer Riši Sunak učinili su sve kako bi uništili stabilnost u svetu. Građani SAD i evropskih zemalja ne podržavaju politiku koju sprovode njihovi aktuelni lideri i glasaju protiv njih, zahtevajući njihovu ostavku“, napisao je Volodin na svom Telegram kanalu.

S tim u vezi, on je podsetio na Bajdenov i Makronov nedavni neuspeh.

„Rezultati izbornih procesa prošle nedelje u SAD su završeni Bajdenovim porazom na debati, a Makronova partija je izgubila, zauzevši treće mesto na izborima za parlament. Aktuelni lideri zapadnih zemalja trpe strašan poraz“, naglasio je Volodin.

Ruski političar je konstatovao da ljudi u Bajdenovom okruženju „lome glavu“ kako da ukinu njegovu kandidaturu na predstojećim predsedničkim izborima. Takođe je naveo da je Makron želeo da pokaže celom svetu koliko je popularan i koliko vlada situacijom, ali da se, kako je rekao, na kraju smeju svi sem francuskog lidera.

Foto: Tanjug/The State Duma, The Federal Assembly of The Russian Federation via AP

On je podsetio i da će parlamentarni izbori biti održani u Britaniji u narednim danima, kao i da predviđanja ne idu u prilog vladajućoj konzervativnoj partiji. „Očekuje je poraz nakon 14 godina na čelu države“, ocenio je Volodin.

„Ti rezultati nisu slučajnost. Građani Amerike i Francuske prave izbor u korist sprovođenja nacionalno orijentisane politike, zalažući se za razvoj privrede njihovih zemalja i neophodnost rešavanja pitanja globalne bezbednosti“, zaključio je predsednik ruske Dume.

Prva politička debata Bajdena i nekadašnjeg američkog lidera Donalda Trampa održana je 28. juna. Kako je preneo „Si-En-En“, pozivajući se na izvore, Demokratska stranka je u panici posle govora aktuelnog predsednika. Predsednički izbori u Americi biće održani 5. novembra.

(Sputnjik)

BONUS VIDEO:

Hoće da zatvore sve rudnike i da nas nateraju da živimo kao Aboridžini

Pogledajte više