OGLASIO SE BAJDENOV TIM NAKON SINOĆNE DEBATE: Otkrili hoće li se povući iz predsedničke trke

Dejana Kalinić 28. 06. 2024. u 17:39

PREDSEDNIK SAD Džo Bajden ne odustaje od trke za reizbor, rekao je danas zvaničnik njegove kampanje nakon debate protiv republikanskog kandidata Donalda Trampa, kojom pojedine demokrate nisu bile zadovoljne.

Foto: AP Photo/Gerald Herbert

- Naravno da neće odustati - rekao je portparol Bajdenove kampanje Set Šuster, prenosi Hil. Bajden je sam nakon debate takođe potvrdio da neće odustati od trke za novi četvorogodišnji mandat.

- Teško je raspravljati sa lažovom. Njujork tajms je istakao da je lagao 26 puta - poručio je on, misleći na bivšeg predsednika Trampa.

Demokrate su u velikoj meri kritikovale Bajdenov nastup u debati sa Trampom u četvrtak uveče, od kojih su neke priznale da će podstaći razgovore o tome da li predsednika treba zameniti pre nacionalne konvencije u avgustu, gde će demokrate zvanično imenovati svog kandidata.

Foto AP Photo/Gerald Herbert

Predsednikov glas je u toku debate bio hrapav, što je Bela kuća kasnije pripisala prehladi, a takođe je povremeno gubio tok misli ili se borio da jasno iznese poentu.

Anketa CNN-a među posmatračima debate pokazala je da je 67 odsto ispitanih reklo da je Tramp pobedio u debati.

Bajdenova kampanja je istakla da je imala rekordan dan prikupljanja sredstava od građana i navela je desetine Trampovih laži i njegovo odbijanje da se obaveže da prihvati rezultate izbora 2024, kao znake da debata nije prošla dobro ni za republikanskog kandidata.

(Tanjug)

BONUS VIDEO: RUSKA KRSTARICA U MEDITERANU: Tihookeanska flota izvodi vežbe

Pogledajte više