JEZIVI DETALJI SILOVANJA DEVOJČICE (12): Vraćeni obrisani podaci iz telefona, otkriven užas, učestvovali i tinejdžeri iz Srbije

Predrag Stojković 25. 06. 2024. u 19:05

BEČKE vlasti imaju novi izveštaj u slučaju seksualno zlostavljane devojčice (12) u Beču: forenzičari su pregledali mobilne telefone petorice navodnih počinilaca i uspeli da vrate izbrisane podatke.

Foto: Profimedia

Kako je navedeno, iz njih se može zaključiti da su članovi bande lagali kada su izjavili da su imali sporazumni odnos sa devojkom. Osim toga, istražitelji sada imaju dokaze da ona nije jedina žrtva.

Ovaj slučaj je izazvao ogorčenje pre nekoliko meseci: devojčica, tada 12-godišnjakinja, silovana je tokom dužeg vremenskog perioda u bečkom okrugu Favoriten. Austrijska policija uhapsila je u februaru 17 mladih između 13 i 18 godina.

Tinejdžeri su sirijskog, turskog, italijanskog, bugarskog i srpskog porekla. Devojčica je bila žrtva seksualnog napada na stepeništu, hotelskim sobama, privatnim sobama i garažama.

Sredinom maja, jedan od advokata navodnih počinilaca predstavio je Instagram poruke u kojem je žrtva navodno tvrdila da ima 16 godina i da se dobrovoljno sastaje sa tinejdžerima radi seksa.

U porukama se navodi da je ona navodno pisala prijateljici:

- Ali stvar je u tome što sam to želela i rekla sam ovim momcima da imam 16 godina.

Međutim, forenzičar podataka je sada mogao da dokaže da je lažni nalog kreirao jedan od osumnjičenih počinilaca.

Kako prenosi list "Kronen", veštak je otkrio i druga dokumenta, fotografije i video-snimke koji pokazuju kako su druge devojke seksualno zlostavljane. „Antos“, kako je grupa sebe nazvala po Antonsparku u Beču koristili su mizogine izraze kada su govorili o devojkama.

Za majku devojke je neshvatljivo da svim optuženima nisu oduzeti mobilni telefoni tokom prvog ispitivanja. Žena opisuje nečinjenje vlasti kao „šamar u lice njenoj ćerki“.

Dok njena ćerka, kako kaže, pati od problema sa spavanjem i uzima lekove, osumnjičeni tinejdžeri su na slobodi.

Kurir.rs/Heute

BONUS VIDEO - NUKLEARNE VEŽBE: Ruske snage vežbaju elektronsko lansiranje raketa tokom nestrateških vežbi

Pogledajte više