VELIKI UKRAJINSKI NAPAD NA SEVASTOPOLJ: Američkim projektilima zasuli grad - Raste broj poginulih i ranjenih

Tanjug

23. 06. 2024. u 16:00

BROJ poginulih nakon napada Oružanih snaga Ukrajine na Sevastopolj porastao je na tri, a među žrtvama je i dvoje dece, saopštio je danas guverner Krima Mihail Razvožajev.

Foto: TelegramPrintskrin/Baza

"Broj ranjenih je porastao na skoro 100 ljudi. Ceo zdravstveni sistem je mobilisan, lekari i medicinsko osoblje su angažovani. Operacione sale su u funkciji. Žrtvama je pružena sva neophodna medicinska nega", napisao je on na Telegram kanalu.

Razvožajev je napomenuo da je napad izveden balističkim projektilima sa kasetnom municijom. On je dodao da je već otišao u bolnicu da vidi nastradale.

Sevastopoljski tužilac Andrej Ševcov je na mestu incidenta, prenosi Izvestija.

- Odbijanje raketnog napada je završeno. Prema preliminarnim informacijama, na nebu iznad akvatorija uništeno je pet vazdušnih ciljeva. Ali fragmenti oborenih ciljeva pali su u priobalno područje - rekao je Razvožajev.

On je dodao da je nakon pada krhotina sa vazdušnih ciljeva koje su oborile ruske PVO snage izbio šumski požar na površini od 150 kvadratnih metara, prenosi TASS.

Vatrogasne ekipe su izašle na lice mesta. Na severnoj strani fragmenti raketa izazvali su požar u jednoj stambenoj zgradi. Blokiran je i prolaz automobila na Krimskom mostu, a saobraćaj je obnovljen 20 minuta kasnije. Ministarstvo odbrane Rusije saopštilo je da je u 12.15 po moskovskom vremenu napad ukrajinskih oružanih snaga na civilnu infrastrukturu Sevastopolja zaustavljen sistemima PVO.

Ukrajinska vojska pokušala je da izvrši udar uz pomoć operativno-taktičkih raketa ATACMS sa kasetnom bojevom glavom, koje su isporučile Sjedinjene Američke Države.

- Tokom odbijanja terorističkog napada snage PVO oborile su četiri američka projektila ATACMS. Još jedna raketa je, usled udara sistema PVO u završnoj fazi, skrenula sa putanje leta, a bojeva glava je eksplodirala u vazduhu iznad teritorije grada - navodi se u saopštenju Ministarstva na Telegram kanalu. 

BONUS VIDEO:

BROJKE NE LAŽU: Bošnjaci su ovom izjavom priznali da nije bilo genocida u Srebrenici!

Pogledajte više