„ADMIRAL GORŠKOV” ODUŠEVIO KUBANCE: Havana na nogama - Narod impresioniran fregatom

Milica Škorić 14. 06. 2024. u 09:55

STOTINE Kubanaca fotografiše i čeka u redu za ukrcavanje na fregatu ruske Severne flote „Admiral Gorškov” usidrenu u luci Havane.

Foto: Tanjug/AP photo

Stanovnici Havane kažu da posetu brodova pre svega percipiraju kao znak solidarnosti.

- Savremena tehnologija ovog ratnog broda je impresivna, izgleda kao plutajući grad pun mladih ruskih mornara koji su, uprkos svojoj ratobornoj prirodi, došli da nas posete iskazujući topla osećanja i solidarnost - rekao je mladi inženjer elektrotehnike Alberto Menendez, koji se popeo na rusku fregatu.

Ranije je Ministarstvo odbrane Rusije saopštilo da je odred brodova ruske Severne flote, uključujući fregatu „Admiral Gorškov“, naoružanu raketama „cirkon“ i nuklearnu podmornicu „Kazanj“, završio vežbe primene visokopreciznog oružja u Atlantskom okeanu i uplovio u luku u Havani.

Bivši američki predsednik Donald Tramp ocenio je da je prisustvo ruskih vojnih brodova u blizini obala Floride nezamislivo.

Portparol ruskog predsednika Dmitrij Peskov prokomentarisao je završetak vežbi ruskih brodova i njihov dolazak u luku Havane, rekavši da druge zemlje ne moraju da brinu o vojnim vežbama Rusije i da je to normalna praksa.

BONUS VIDEO: VOZ NALETEO NA AUTOMOBIL KOD LOZNICE Teška saobraćajna nesreća

(Sputnjik)

Pogledajte više