"LUDACI, SLUŠAJTE, DUGO TRPIMO, ALI UDARAMO JAKO": Holandija dobila odgovor kakav nije ni sanjala

Đorđe Grmuša 03. 06. 2024. u 20:56

POSLANIK Državne dume Rusije Tamara Frolova prokomentarisala je odluku Holandije da dozvoli Ukrajini da koristi holandske avione F-16 za napade na rusku teritoriju, savetujući im „da ne bude ruskog medveda“.

Foto: Profimedia/Ilustracija

- Bolje je ne buditi ruskog medveda! Kolektivni Zapad danas ni ne shvata da što više bude testirao strpljenje naše zemlje, to će udarac biti jači! Ludaci, slušajte – Rusi dugo trpe, ali udaraju jako -  upozorila je Frolova.

Ona je podsetila na bivšeg nemačkog kancelara Ota fon Bizmarka, koji je, kako je rekla, za razliku od svojih holandskih savremenika mnogo bolje poznavao Ruse i u potpunosti shvatao posledice nepromišljenih koraka protiv Rusije.

- Ne treba ni govoriti o ukrajinskim marionetama u rukama Zapada. Ali kada situacija prelazi u direktnu pretnju po civile naše zemlje, onda je to već prelazak 'crvene linije - dodala je Frolova.

Podsećamo, oko deset evropskih zemalja je odobrilo Ukrajini da izvvodi napade njihovim oružjem na rusku teritoriju: Velika Britanija, Francuska, Poljska, Švedska, Češka, Finska, Holandija i baltičke države – Litvanija, Letonija, Estonija. Međutim, ministri odbrane zemalja Evropske unije, iako su većali o ovom pitanju, nisu mogli da postignu konsenzus. Protiv su, recimo, Mađarska, Španija, Italija i druge.

Portparol ruskog predsednika Dmitrij Peskov je izjavio da predsednik i vojska znaju mogući odgovor Rusije na napade na njenu teritoriju i preduzimaju odgovarajuće kontramere, dok je Vladimir Putin poručio da predstavnici zemalja NATO-a, posebno u Evropi, moraju biti svesni sa čime se igraju.

(Sputnjik)

BONUS VIDEO: VOJNA VEŽBA - Pogledajte Turkmenistansku armiju na delu

Pogledajte više