TRAMPOVO OGLAŠAVANJE NAKON PRESUDE: Ovo je njegova jedina poruka

Tanjug

31. 05. 2024. u 18:09

BIVŠI američki predsednik Donald Tramp nazvao je danas suđenje na kojem je u četvrtak pred sudom u Njujorku proglašen krivim za prikrivanje novca i falsifikovanje poslovnih dokumenata "vrlo nepravednim".

Foto Tanjug/AP

- Što se tiče samog suđenja, bilo je vrlo nepravedno. Nismo mogli da koristimo našeg izabranog eksperta ni pod kojim okolnostima. Videli ste šta se desilo nekim svedocima koji su bili na našoj strani, bukvalno ih je sudija razapeo - rekao je Tramp na konferenciji za novinare nakon izricanja osuđujuće presude za slučaj isplate novca u zamenu za ćutanje porno glumici Stormi Denijels zbog navodne veze u kojoj su bili, kao i za falsifikovanje dokumenata, prenosi Si-En-En.

Tramp je nastavio da kritikuje sudiju Huana Merčana, rekavši: "izgleda kao anđeo, ali je zapravo đavo".

- Nikada sudija nije bio konfliktniji. Sada sam pod zabranom govora, što niko nikada nije bio, nijedan predsednički kandidat nikada nije bio pod zabranom govora ranije. Za ovo su krivi neki loši ljudi. Ako meni mogu ovo da urade, mogu svakome", nastavio je Tramp. Trampa je porota Okružnog suda na Menhetnu danas proglasila krivim po 34 tačke optužnice. Merčan je odredio je 11. jul kao datum kada će presuda Trampu biti izrečena.

Pogledajte više