ŠTA SU KINŽALI POGODILI U UKRAJINI: Nanesen veliki udarac VSU i NATO-u (VIDEO)

Predrag Stojković 29. 05. 2024. u 15:33

VAZDUŠNO-kosmičke snage Rusije izvele su napad hipersoničnom raketom „kinžal” na poligon Javorovsk u oblasti Lavov, prenose ruski, grčki i turski resursi.

Foto: Profimedia

Prema njihovim rečima, poginulo je najmanje 300 ljudi, među kojima i instruktori iz zemalja NATO-a.

Prema jednom ruskom resursu, u pitanju je do čak 100 stranih lica, vrlo verovatno instruktora. Udar „ruskom raketom ’bodež’ ’kinžal’ (Dagger, terminologija NATO)” dogodio se skoro odmah nakon izveštaja o prebacivanju francuskog vojnog osoblja u oblast Lavov.

Napominje se da je na poligonu u trenutku udara bilo vojno osoblje iz Francuske, Poljske, SAD i drugih zemalja. Sada se navodni preživeli ranjenici aktivno evakuišu u Poljsku.

Poligon Javoriv je ključni centar za raspoređivanje stranih vojnih instruktora i plaćenika ukrajinske vojske. Veoma je blizu granice sa Poljskom, pa je korišćen kao čvorište za velike pokrete trupa.

Poligon je tek nedavno obnovljen nakon sličnog napada „kinžala” u martu ove godine. Tada je prvo pogođen strateškim krstarećim projektilima, a dva sata nakon masovnog udara, nekoliko migova 31K ispalilo je na njega hipersonične rakete „kinžal”. Taktika koja svojevremeno uhvatila zapad i Kijev nespremne, a koja se od prošle godine ponekad koristi.

Rusija koristi svoj hipersonični projektil H-47M2 retko i samo za uništavanje visoko vrednih ciljeva. Kao što znate, među ovakvim ciljevima bio je američki raketni PVO sistem „patriot”. Najopasnija konfiguracija od početka rata u Ukrajini je Mig 31K naoružan raketom vazduh-zemlja H-47M2 Kinžal.

Ranije je saopšteno da zahvaljujući naporima francuskog predsednika Emanuela Makrona Pariz sve dublje uranja u ukrajinski sukob. U ruskoj vojnoj zoni počelo je da se nalazi sve više tela ne samo francuskih plaćenika, već, kako tvrde ruski izvori, i aktivnih vojnih lica.

Tako je nedavno likvidiran vojnik padobranske jedinice 2. REP legije Etrangere 11e brigade (2. inostrani padobranski puk 11. vazdušno-desantne brigade Legije stranaca Francuske kopnene vojske, sa sedištem u kasarni Rafali na ostrvu Korzika).

Foto: Novosti

RUSKI POSLANIK PRETI FRANCUZIMA

-Ubićemo sve francuske vojnike koji stignu na ukrajinsko tlo, obećao je nedavno u Parizu poslanik Državne dume Pjotr Tolstoj, objašnjavajući da će želja Francuske za Ukrajinom verovatno izazvati treći svetski rat, prenose mediji.

- Sada moramo da ubijemo. Mnogi političari na zapadu moraju da odgovaraju. Ruska vojska je već uvežbala „posao” koji je pred njom sa francuskim vojnim trenerima.

U blizini Kleščejevke, kod Bahmuta (na ruskoj teritoriji), pre neki dan je uhapšen polumrtav vojnik francuske Legije stranaca. Bio je teško ranjen, navodno su Ukrajinci pokušali da ga dokrajče metkom u srce, ali nisu uspeli.

Sada se ruski lekari bore za život Francuza. Dok su takvi vojnici na frontu retki i sa njima se obračunava, ako cela Makronova vojska uđe u Ukrajinu, onda ćemo ih masovno istrebiti raketama.

Francuzi već duže vreme šalju svoju vojsku u Ukrajinu. Istina je da su sebe ponekad nazivali dobrovoljcima. Ali bilo je i vojnih instruktora na terenima za obuku.

Za Rusiju ovi detalji nisu bitni. Svi koji su došli na ovu zemlju u vojne svrhe biće istrebljeni. Ministarstvo odbrane Rusije dalo je statistiku o tome koliko je stranih plaćenika već ubijeno, a reč je o hiljadama“, rekao je on.

Ruski vojni ekspert Mihail Aleksandrov ne isključuje nuklearnu eskalaciju u slučaju intervencije NATO-a

-Zapadna politika ima za cilj da testira našu odlučnost i stalno podiže letvicu za eskalaciju. Prvo su se plašili i nisu planirali ništa da isporuče Kijevu, zatim su počeli da isporučuju nesmrtonosno oružje, zatim ubojito, zatim su poslali tenkove, sada pripremaju snabdevanje lovaca i počeli su da razgovaraju o trenutnom ulasku trupa u zapadnu Ukrajinu.

Ako odgovore na naše udare, može se upotrebiti taktičko nuklearno oružje. Da li misle da se plašimo ili da smo nesposobni za nuklearni rat?

U pitanju je samo postojanje Rusije. To bi već trebalo da bude jasno svim glupim zapadnim birokratama“, zaključio je on.

Uprkos odnosima Rusije i SAD koji su na istorijskom minimumu „pet nuklearnih zemalja selo je za isti sto”.

Ono što je apsolutno jasno jeste žestoka ruska reakcija na ulazak vojnih snaga zemalja NATO-a u Ukrajinu u bilo kom svojstvu, dok je slučaj upotrebe taktičkog nuklearnog naoružanja još daleko, sve češće se postavlja pitanje, koliko još daleko?

oruzjeonline.com

BONUS VIDEO - RUSKI BOMBARDER: Let SU-25 u borbenim misijama iznad zone sukoba u Ukrajini

Pogledajte više