"NATO UVEŽBAVA IZVOĐENJE NUKLEARNIH UDARA": Opasne aktivnosti na granici sa ovom državom

Novosti online 28. 05. 2024. u 07:57

NATO uvežbava izvođenje nuklearnih udara na rusku teritoriju u blizini granice, izjavio je šef Pogranične službe FSB, general armije Vladimir Kulišov za Sputnjik.

Foto Shutterstock

- U blizini ruske granice povećava se izviđačka aktivnost NATO-a, pojačava se intenzitet operativne borbene obuke snaga Alijanse tokom kojih se uvežbava scenario vođenja borbenih dejstava protiv Rusije, uključujući izvođenje nuklearnih napada na našu teritoriju - rekao je Kulišov.

Kako je dodao, takva situacija zahteva preduzimanje adekvatnih mera za zaštitu i čuvanje granica.

Kulišov je takođe kazao da su graničari i vojska od početka specijalne vojne operacije sprečili 29 pokušaja ukrajinskih diverzantskih izviđačkih grupa da prodru na teritoriju Rusije.

Pored toga, prošle godine u Rusiju nije pušteno preko 5.500 ljudi koji su povezani sa teroristima i ekstremistima, kao i ukrajinskim obaveštajnim službama.

Prethodno je Stoltenberg rekao da Kijevu treba dozvoliti da izvodi napade na rusku teritoriju zapadnim oružjem, jer je, po njegovom mišljenju, „to samoodbrana, što je posebno važno u kontekstu ofanzive ruske vojske kod Harkova“.

(Sputnjik)

BONUS VIDEO: BAJDENOVO PRISTANIŠTE  - Pomoć pristiže

Pogledajte više