TELO PRONAĐENO PORED OTVORENOG SEFA: Detalji stravičnog ubistva lidera Komunističke partije Pridnjestrovlja

Đ.G.

17. 07. 2023. u 16:47

ISTRAŽNI komitet Pridnjestrovlja otvorio je krivični postupak povodom nasilne smrti lidera republičke komunističke partije Olega Horžana, prenosi Telegram kanal pres-centra Ministarstva unutrašnjih poslova.

Foto: Jutjub printskrin/Oleg Horžan

Ranije je šef Komunističke partije RF  Genadij Zjuganov rekao da je ubijen lider Pridnjestrovske komunističke partije Horžan.

 U ponedeljak, 17. jula, oko 11.30 časova, policija je primila poruku da je telo Horžana Olega Olegoviča sa znacima nasilne smrti pronađeno u mestu stanovanja – u privatnoj kući u selu Sukleja, navodi se u saopštenju ministarstva.

Ministarstvo unutrašnjih poslova PMR je takođe napomenulo da „na mestu događaja radi istražno-operativna grupa“. Istražni komitet je pokrenuo krivični postupak.

- Telo Olega Horžana pronašla je njegova supruga u jednoj od soba, pored otvorenog sefa. Sef je prazan - navodi se u saopštenju ministarstva.

Horžan je 9. jula potpisao deklaraciju sa vanparlamentarnom opozicionom partijom u Moldaviji „Građanski kongres“ o solidarnoj borbi za prava i slobode stanovnika obe obale Dnjestra.

Pridnjestrovlje, čiji su 60% stanovnika Rusi i Ukrajinci, tražilo je otcepljenje od Moldavije i pre raspada SSSR-a , strahujući da će se na talasu nacionalizma Moldavija pridružiti Rumuniji . 1992. godine, nakon neuspelog pokušaja moldavskih vlasti da silom reše problem, Pridnjestrovlje je praktično postalo teritorija koju ne kontroliše Kišinjev, prenela je RIA.

BONUS VIDEO: ZALEPILI SE NA AERODROMSKU PISTU - Klimatski aktivisti protestovali u Hamburgu

Pogledajte više