CRNI DIM NATKRIO PREDGRAĐE PARIZA: Neredi posle povorke organizovane u sećanje na sedamnaestogodišnjaka koga je ubio policajac

POVORKA u znak sećanja na Naela, sedamnaestogodišnjaka koga je metkom ubio policajac prilikom saobraćajne kontrole u utorak, održana je u četvrtak popodne, na poziv rodbine, u Nanteru, u pariskom zapadnom predgrađu, gde se dogodila nesreća.

Foto: Printskrin BFMTV

Okupilo se više od 6.000 ljudi, a pred kraj skupa došlo je do nereda. Tokom marša, mogli su da se čuju povici "policija ubija", uz poruke podrške Naelu i njegovoj porodici.

Iza 16 sati, iznad solitera u Nanteru počeo je da se vije visoki crni dim, koji je prekrio vidokrug. Ispaljene su dimne bombe i vatromet, a u jednom trenutku na početku okupljanja grupa mladih je i nasrnula na policijske marice koje su stajale po strani. Kasnije je došlo do sukoba između policije i dela učesnika demonstracija.

Po završetku okupljanja, došlo je do nereda ispred policijske prefekture u Nanteru, i na centralnom Trgu Nelsona Mandela, zapaljeno više automobila, bicikala, kanti za otpatke, bacano je kamenje. Vatrogasci su imali pune ruke posla. Novinarima je teško da rade, jer su im okupljeni ozbiljno pretili.

Vlasti pariskog regiona donele su odluku da posle 21 sat neće saobraćati gradski autobusi i tramvaji, što znači da će se svi oni koji žive dalje od prigradske železnice naći, praktično, u situaciji policijskog časa, jer neće imati čime da se prebacuju, osim, eventualno, kolima. Automobili su, inače, naročito na meti onih koji pale.

Pogledajte više