HAOS ISPRED SUDA U NJUJORKU: Sukobile se Trampove pristalice i demonstranti

Novosti online 04. 04. 2023. u 19:45

HAOS je nastao danas ispred suda na Menhetnu samo nekoliko sati pre Trampovog dolaska na sud, kada su se neke od njegovih vatrenih pristalica sukobile sa ogorčenim demonstrantima.

Foto: Tanjug

Jedna od Trampovih pristalica bacila se na transparent protiv Trampa i pokušala da ga pocepa. Naišla je na nevericu od strane demonstranata koji su je podigli i usledilo je trzavo kretanje napred-nazad, tokom kojeg je vikala: „Imam kovid!“

Reporterka Foksa 5 Stefani Bertini bila je iznervirana i vikala je dok je pokušavala da izveštava uživo sa lica mesta, dok je druga žena vikala „je**te se belci“.

Na drugom mestu, muškarac koji je nosio zvučnik i ranac ljutito je pretio drugima da se ne „zaje*avaju sa njim“ dok je drugog novinara hvatao za kapuljaču jakne.

Očekuje se da će bivši predsednik napustiti svoju Tramp kulu i uputiti se prema zgradi suda u centru grada uz povorku automobila Tajne službe i njujorške policije koja će pokrenuti zatvaranje puteva.

Trampovi savetnici su rekli za CNN da će on verovatno dati „kratak komentar“ pre ulaska u sudnicu. Nije jasno gde tačno Tramp planira da da ovaj kratki komentar, jer kamere danas neće biti dozvoljene u sudnici, ali će biti prisutne u hodnicima suda i ispred zgrade.

Inače, bivši američki predsednik Donald Tramp pojaviće se danas pred sudom u Njujorku zbog optužbi da je tokom predizborne kampanje 2016. godine platio 130.000 dolara porno zvezdi Stormi Danijels, u zamenu za njeno ćutanje povodom tvrdnji o seksualnoj aferi sa Trampom.

Ovo je prvi krivični postupak protiv jednog bivšeg ili aktuelnog američkog predsednika.

(Kurir)

Pogledajte više