"OSVOJIĆEMO BELU KUĆU 2024" Tramp udario žestoko - Danas žalimo zbog gubitka pravde u Americi

Novosti onlajn

04. 04. 2023. u 18:37

BIVŠI američki predsednik Donald Tramp, kojem će danas biti pročitana optužnica, čemu će prethoditi i formalno hapšenje, prvi put danas oglasio se na svojoj društvenoj mreži Istina.

Foto: Profimedia

U objavi je ponovno napao sudiju i zatražio da se današnje ročište premesti na drugu lokaciju. Konkretno, traži da se ročište s Menhetna prebaci na Staten Ajland.

Cela Trampova objava je napisana u keps loku, odnosno velikim slovima. U njoj bivši američki predsednik sudiju Huana Merčana opisuje kao čoveka koji je "poznati mrzitelj Trampa, kao i njegova porodica".

Kaže da je sud na Menhetnu na teritoriji demokrata, što smatra nepoštenim.

- Vrlo nepošteno mesto (Menhetn), neki su delovi na izborima dali samo jedan odsto republikancima. Ovaj slučaj treba biti prebačen na obližnji Staten Ajland - to bi bila vrlo poštena i sigurna lokacija za suđenje - napisao je, između ostalog Tramp.

Tramp je u posebnoj objavi još napisao da su "radikalno leve demokrate kriminalizovali pravosudni sistem" i da "to ne bi trebala biti Amerika".

Osim što se oglasio na svojoj društvenoj mreži, Tramp je poslao i e-mail pristalicama svoje kampanje Tramp 2024, tvrdeći: "Danas žalimo zbog gubitka pravde u Americi."

U mejlu je napisao da je "danas dan kada vladajuća politička stranka hapsi svog glavnog protivnika jer nije počinio nikakav zločin".

- Budući da sledećih nekoliko sati neću biti dostupan, želim da iskoristim ovaj trenutak da vam se zahvalim na vašoj podršci - napisao je Tramp, dodavši da američka "nacija postaje marksistička zemlja trećeg sveta koja zatvara političku opoziciju".

Na kraju je napisao: "Nema sumnje da ćemo još jednom pobediti i osvojiti Belu kuću 2024."

BONUS VIDEO: TRAMP ILI BAJDEN - Koje države odlučuju pobednika?

(Srbija danas)

Pogledajte više