BESKUĆNIK KOJI DELI MILOSTINJU DOBIO NAGRADU: Papa obeležio 86. rođendan tako što je nagradio tri osobe uključene u humanitarni rad

Novosti online 17. 12. 2022. u 22:41

PAPA Franja obeležio je danas 86. rođendan tako što je nagradio tri osobe uključene u humanitarni rad, među kojima je i jedan beskućnik koji drugim beskućnicima deli milostinju koju primi.

Foto AP

Nagrade Majka Tereza predsatvljaju priznanje za tri različite vrste humanitarnog rada.

Među nagrađenima su časna sestra, preminula 1997. godine, koja je svoj život posvetila radu sa najsiromašnijima u Indiji, kao i beskućnik Đan Pjero iz ulice Vu, koji je dobijenu milostinju uvek delio sa drugim beskućnicima.

Nagrađena je i franjevačka sveštenica Hana Jaluf, rodom iz Sirije, koja se bavi humanitarnim radom u svojoj zemlji, kao i italijanski industrijalac Silvano Pedrolo, koji prilaže novac za pristup čistoj pijaćoj vodi i izgradnju škola u siromašnim zemljama.

Papa Franja im je na ceremoniji u Vatikanu predao nagrade u obliku malog globusa uokvirenog ramom na kome se nalazi lik Majke Tereze koja drži dete. Tokom svečanosti, papa Franja je poljubio ruku beskućnika, a jedna od sestara reda Majke Tereze mu je stavila venac od cveća oko vrata.

Nagrade Majka Tereza predsatvljaju priznanje za tri različite vrste humanitarnog rada.

(Pink)

Pogledajte više