NAPAD U MUZEJU "MADAM TISO": Demonstranti čokoladnom tortom po kralju Čarlsu (VIDEO)

Novosti online 24. 10. 2022. u 17:32

ČETIRI osobe su uhapšene nakon što je na voštanu figuru kralja Čarlsa Trećeg u Muzeju voštanih figura Madam Tiso u Londonu bačena torta od čokolade.

Foto: Tvitter / @JustStop_Oil

Demonstranti koji pripadaju pokretu „Prestanite sa naftnim istraživanjem“ kupili su kartu za ulazak u muzej, prešli su preko ograde i bacili su tortu na figuru.

Oni pozivaju britanske vlasti da prestanu sa objavom novih licenci za istraživanja gasa i nafte. Namera protesta je bila da se kritikuje kralj zbog njegove odluke da ne prisustvuje konferenciji o klimatskim promenama na zahtev odlazeće premijerke Liz Trus.

Podsetimo, da je ludilo zahvatilo čitav svet govori činjenica da je ovo treći napad koji se dešava pod istom parolom širom sveta. Tako su dvojica demonstranata iz grupe "Poslednja generacija" izvršili su napad u muzeju Barberini u Postdamu u Nemačkoj kada su sliku francuskog impresioniste Kloda Monea "Plastovi sena", vrednu 111 miliona dolara, polili pire krompirom, prenosi Bild.

Takođe, pre nešto više od nedelju dana, ekološki aktivisti su gađali supom od paradajza sliku „Suncokreti” holandskog umetnika Vinsenta van Goga koja se nalazi u Nacionalnoj galeriji u Londonu

BONUS VIDEO

KAMEN OBRAĐUJU ŠEST VEKOVA: Jedinstven zanat u Beloj Vodi kod Kruševca

Pogledajte više