UKRAJINSKOM VBR SMETAJU OBLACI: Vojnik DNR – Očigledno se navode putem satelita

P. Z. S. / ria.ru

10. 07. 2022. u 19:07

PO oblačnom vremenu opada aktivnost ukrajinskih višecevnih raketnih sistema, što ukazuje na to da se oni vode satelitima, rekao je u nedelju za RIA Novosti artiljerac Donjecke narodne milicije sa pozivnim znakom „Molot“.

Foto printskrin YouTube tvzvezda.ru


Ranije je šef Roskosmosa Dmitrij Rogozin rekao da američke kompanije ukrajinskim trupama prenose podatke sa satelitskih sistema.

-Danas je oblačno u Donjecku. Primetili smo da kada je oblačno, udari VBR-a na grad su smanjeni, pošto se ove VBR upravlja satelitskim sistemom, rekao je artiljerac.

On je dodao da se istovremeno nastavlja vatra iz topovske artiljerije na stambena naselja Donjecka.

Rusija je 24. februara započela vojnu operaciju u Ukrajini. Predsednik Vladimir Putin nazvao je njen cilj „zaštitom ljudi koji su već osam godina bili izloženi maltretiranju i genocidu od strane režima u Kijevu“.

Za to je, prema njegovim rečima, planirano da se izvrši „demilitarizacija i denacifikacija Ukrajine“, da se privedu pravdi svi ratni zločinci odgovorni za „krvave zločine nad civilima“ u Donbasu.

Kako je saopštilo Ministarstvo odbrane Rusije, Oružane snage napadaju samo vojnu infrastrukturu i ukrajinske trupe i od 25. marta su završile glavne zadatke prve etape – značajno su smanjile borbeni potencijal Ukrajine. Glavni cilj je oslobođenje Donbasa.

BONUS VIDEO - POGLEDAJTE RUSKE TENKOVE U AKCIJI: Snimci DNR prikazuju napade na položaje ukrajinske vojske

Pogledajte više