RUSKE SNAGE UNIŠTILE 2.500 VOJNIH CILJEVA: Oborena tri lovca, dva MiG-29 i jedan Su-27, izbačena iz stroja dva diviziona S-300

Novosti online 08. 03. 2022. u 18:50

RUSKA vojska je tokom jučerašnjeg dana uništila 158 vojnih objekata u Ukrajini, saopštilo je rusko Ministarstvo odbrane. Ukupno su tokom vojne operacije uništena 2.482 vojna infrastrukturna objekta Ukrajine, navodi se.

Foto AP

Istovremeno, kako se navodi, ruska avijacija je oborila dva ukrajinska aviona MiG-29 i jedan Su-27, uništila dva ukrajinska diviziona S-300, tri lansera Buk M-1, četiri komandna centra, dve radiolokacione stanice, devet skladišta municija i 11 lokacija na kojima se čuvala vojna tehnika.

Portparol ruskog vojnog resora Igor Konašenkov je naglasio i da je preciznim gađanjima raketama velikog dometa onesposobljen aerodrom ukrajinski snaga „Ozernoje“ u regioni Žitomira.

Specijalna operacija Oružanih snaga Rusije u Ukrajini traje 13. dan. Rusija je zbog 8. marta uvela „zatišje“.

Juče je završena treća runda rusko-ukrajinskih pregovora, a najavljen je i susret na nivou šefova diplomatija Rusije i Ukrajine i to uz posredstvo Turske. Inače, Ministarstvo odbrane Rusije potvrdilo da se u Ukrajini razvijalo biološko oružje.

rs.sputniknews.com

BONUS VIDEO - OSLOBOĐENjE JE BLIZU: Žestoke borbe u Mariupolju, Rusi uništavaju nacističke jedinice

Pogledajte više