"UKRAJINCI DRŽE OKO 5.000 STRANACA KAO ŽIVI ŠTIT" Mizincev - "Nacionalisti pretukli studente koji su želeli da napuste Sumu"

Novosti online 05. 03. 2022. u 13:37

UKRAJINSKE snage, a pre svega borci nacionalističkih bataljona, drže oko 5.000 stranaca kao živi štit, saopštio je šef Nacionalne uprave za odbranu Rusije Mihail Mizincev.

Ukrajinski vojnici na liniji razgraničenja / Foto AP

Kako je rekao, ukrajinski nacionalisti pretukli su studente iz Pakistana koji su samostalno hteli da napuste grad Sumi.

- U gradu Sumi nacionalisti su pretukli oko 20 pakistanskih studenata koji su želeli da napuste grad i vratili su ih u studentski dom - rekao je on.

Takođe je naveo da predlog Rusije da se u gradovima Sumi i Harkov otvore humanitarni koridori još uvek nije podržan od strane Ukrajine.

- Štaviše, kijevski nacionalisti umesto da potpomognu da građani napuste regione gde se vode borbena dejstva uvode policijski čas - naglasio je.

Mizincev je takođe rekao i da je, nakon što su ukrajinske vlasti podelile oružje svojim građanima, nastupio talas pljački i razbojništva.

Dodao je i da se Zapad i međunarodne organizacije pretvaraju da ne vide u kakvom užasnom stanju se nalaze stanovnici teritorija koje kontrolišu ukrajinski neonacisti.

(Sputnjik)

BONUS VIDEO:

KOLONA NAPUŠTENIH UKRAJINSKIH TENKOVA: Ruska vojska ostavila svoj pečat

Pogledajte više