KAFA OD 70.000 DINARA: Mađarski konobari pokušali da opljačkaju Nemce, reagovala policija

Novosti online 01. 11. 2021. u 14:16

Mađarska policija sprovodi odlučnu akciju protiv pohlepnih vlasnika ugostiteljskih objekata koji pljačkaju turiste zaračunavajući im konzumaciju po vrtoglavim cenama.

Foto: Profimedia

U pabu u centru grada konobari su uhapšeni na delu kada su pretili nemačkom turisti koji je odbio da plati 210.000 forinti (oko 70.000 dinara). Policija je privela i vlasnicu restorana i njenog sina i kako je najavljeno biće izvedeni pred istražnog sudiju.

Turista je ispričao da je on samo želeo da popije kafu, a konobari su neprestano nosili pića koja nije poručio, a kada je odbio da plati zapretili su da će pozvati policiju i da će mu naplatiti još i troškove prevodioca.

Pritužbe na račun ugostitelja koji se ne libe da pelješe turiste redovno mogu da se pročitaju na turističkim forumima.Policija je zapravo već neko vreme pratila ovaj pab i sada joj se pružila prilika da uhvati osoblje sa prstima u pekmezu.

Isti vlasnici vode još dva bara u Budimpešti, od kojih je jedan u najpoznatijoj ulici Vaci, popularnom šetalištu za turiste.

Pogledajte više