DODIK JASAN: U RS ne postoje nikakvi organizovani kampovi

Novosti online 26. 10. 2024. u 17:09

PREDSEDNIK Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je danas da u tom entitetu ne postoje organizovani ili logistički podržani kampovi za bilo kakve aktivnosti, naglašavajući da su sve takve tvrdnje spekulacije.

Foto: AP Photo/Armin Durgut

- Niti ima, niti je bilo, niti smo organizovali bilo kakve kampove - rekao je Dodik nakon sastanka sa predstavnicima institucija i nadležnih službi. 

On je istakao da je bezbednosno stanje u Republici Srpskoj stabilno i da Ministarstvo unutrašnjih poslova obavlja svoje dužnosti profesionalno i odgovorno.

Dodik je dodao da su se svi pozvani na sastanak odazvali, sem dvojice koji su bili van Srpske, te su im pružili podršku. 

On je naglasio da ni agencije koje deluju na terenu nisu potvrdile navode o kampovima, a spomenuo je i da su pretnje po bezbednost potencijalno dolazile iz Federacije BiH.

Dodik je upozorio da su takve spekulacije deo "hibridnog rata" protiv Republike Srpske, ističući da je srpski narod poznat po mirnom pristupu i nikada nije bio sklon terorističkim delovanjima.

Takođe je kritikovao ministra odbrane u Savetu ministara BiH Zukana Heleza, optužujući ga da širi dezinformacije kako bi kompromitovao Republiku Srpsku na međunarodnoj sceni. 

On je rekao da očekuje da će nadležni organi preduzeti mere protiv širenja lažnih informacija.

Dodik je na kraju istakao uspeh svog prisustva na Samitu BRIKS-a i naglasio da je ta asocijacija orijentisana ka miru i boljem razvoju u odnosu na G7.


 

Pogledajte više