NAKON UBISTVA POLICAJCA U BOSANSKOJ KRUPI: Uhapšeno osam muškaraca - pronađeno oružje, telefoni, poruke na arapskom jeziku

Novosti online 26. 10. 2024. u 09:49

U BOSANSKOJ Krupi i Bihaću kasno sinoć urađeni su pretresi na više lokacija i tom prilikom je uhapšeno osam osoba koje se dovode u vezu sa terorističkim napadom na policijsku stanicu u Bosanskoj Krupi prilikom čega je ubijen polcajac Ozren Maran, a ranjen drugi policajac.

AP Photo/Edvin Zulic)

Kako je potvrdio portparol MUP Unsko-sanskog kantona Adnan Beganović.

– Sinoć je obavljeno više pretresa na području grada Bihaća i Bosanske Krupe. U Bihaću je uhapšena jedna osoba, inicijala K. H., rođeno 1971. godine u Bosanskoj Krupi, s trenutnim prebivalištem u Bihaću – rekao je Beganović.

Dodao je da su policajci iz sektora kriminalističke policije USK, zajedno s jedinicom za podršku i asistenciju SIPA, učestvovale u akciji.

– U Bosanskoj Krupi uhapšeno je sedam osoba. Radi se o osobama inicijala Š. H., M. H., D. M., B. M., M. J., N. R. Sva lica su zadržana u prostorijama za zadržavanje MUP. Kod njih je pronađena određena količina naoružanja, oduzete su centralne jedinice, pametni telefoni, laptopi, laptop računari, novac, USB stikovi, te veća količina papira ispisanih na arapskom jeziku – dodao je Beganović.

Svi pretresi provedeni su u vezi s krivičnim delom terorizma, koje se dovodi u vezu sa napadom na policijsku stanicu u Bosanskoj Krupi.

– Ukupno je uhapšeno osam osoba, svi muškarci - zaključio je on u izjavi za Klix.

Maloletni E.S. (14), koji je u četvrtak uveče ušao u policijsku stanicu u Bosanskoj Krupi oko 20.40 sati, s vrata je napao policajce nožem od kojih je jedan odmah preminuo, a drugi je povređen. Maloletnik je uhapšen.

Pogledajte više