SCENE KAO IZ FILMA: Kombi sa migrantima probio policijsku blokadu, pa uleteo u dvorište crkve

Dejana Kalinić 07. 10. 2024. u 17:37

KOMBI sa migrantima probio je danas u blizini Kupres policijsku blokadu, bežeći od organizovane potere zbog sumnje u počinjeno krivično delo, sleteo sa puta i uleteo u dvorište crkve.

Foto: Printskrin

Incident se dogodio danas oko podneva, kada je kombi bežeći od organizovane potere zbog sumnje da se u njemu nalaze migranti. Na području kupresa je kombiju postavljena policijska blokada, koju je vozilo probilo.

- Dojavu su primili službenici Policijske stanice Tomislavgrad da se iz smera Posušja prema Tomislavgradu kreće motorno vozilo Mercedes, kombi vozilo bh. registrarskih tablica i da postoji osnovana sumnja da je tim vozilom na područje Posušja dovezen veći broj migranata. Policajci su ga pokušali zaustaviti na samom ulazu u Tomislavgrad, no vozač ih je uočio i okrenuo se nazad i krenuo prema Kupresu.

Tamo su mu pripadnici Policijske stanice Kupres postavljaju blokadu koja se sastojala od dva policijska vozila - rekao je portparol MUP-a Kantona 10 Ivica Vrdoljak za Kliks.

Probijanjem policijske blokade kombi je napravio značajnu materijalnu štetu.

- Uputio se u smeru Šipova. Nedugo nakon što je probio blokadu, nekih tri do četiri kilometra dalje kombi je sišao s ceste u dvorište jedne crkve gde je takođe napravio materijalnu štetu. Vozač se nakon toga dao u beg, ali je uhapšen nekoliko stotina metara dalje i sproveden u službene prostorije - dodao je Vrdoljak.

Prema poslednjim informacijama, osim materijalne štete, nema prijavljenih povreda.

BONUS VIDEO: POTRESNA NEBOJŠINA ISPOVEST: Otac i ja smo ostali bez posla 2008, nismo znali kako da preživimo

Pogledajte više