OSUĐEN ŠOLAKOV SARADNIK: Dve godine uslovno i 800.000 evra!

Novosti online 24. 09. 2024. u 16:45

NAJNOVIJI međunarodni skandal Junajted Grupe i njenog gazde Dragana Šolaka dogodio se u Severnoj Makedoniji.

Foto: Printskrin

Krivični sud u Skoplju osudio je danas Nikolu Taseva, generalnog direktora firme TotalTV iz sastava ove grupacije, na uslovnu kaznu zatvora u trajanju od dve godine.

Ako krivično delo ponovi u narednih pet godina, Tasevu će momentalno biti izrečena dvogodišnja kazna zatvora.

Takođe, ovaj Šolakov dugogodišnji bliski saradnik u obavezi je da isplati još ukupno oko 800.000 evra, objavili su mediji u Severnoj Makedoniji.

Nikola Tasev mora da oštećenom Toniju Ilioskom, podnosiocu krivične prijave po kojoj su reagovali tužilaštvo i sud u Skoplju, isplati tačno 201.000 evra u roku od šest meseci, u protivnom se izvršava i zatvorska kazna.

Tasev se obavezao i da će državi Severnoj Makedoniji da nadoknadi štetu od oko 600.000 evra, u suprotnom će mu biti konfiskovana imovina.

Firma Total TV sa sedištem u Skoplju posluje u sastavu Junajted Grupe, koja je u Srbiji najpoznatija po operateru SBB i televizijama N1 i Nova S.

Total TV je poslednjih godina u središtu skandala koji potresaju Severnu Makedoniju, uključujući istragu zbog sumnji na organizovani kriminal i višegodišnje teške finansijske malverzacije.

Oštećeni: Još nije sve gotovo

U izjavi za TV Kanal 5 iz Skoplja, oštećeni Toni Ilioski izrazio je zadovoljstvo presudom.

- Od trenutka kada sam podneo krivičnu prijavu do današnje presude prošlo je punih šest godina. Pokazalo se da je pravda spora, ali dostižna. Presuda se odnosi na 2015-2017 godinu, ali pošto sam podneo prijavu i za mahinacije u 2018, nadam se da će se tužilaštvo na osnovu ove presude sada pozabaviti i tim periodom - poručio je Ilioski, nekadašnji poslovni partner Taseva i Junajted Grupe.

Pogledajte više