HRVATINE

NA ovim prostora nagledali smo se i naslušali raznih primitivnih političara i raznih gluposti, ali ono što smo nedavno čuli i videli od Mire Bulja svakako ide u antologiju ne samo gluposti, nego i širenja mržnje.

Arhvia

Bulj i njegova raštelovana stranka Most, koja je nastala uz pomoć nekih crkvenih krugova, krenula je u završni stadijum propasti, ali je zato gradonačelnik Sinja zabranio izložbu "Susret na tromeđi", jer, eto, udarom na Srbe povećaće rejting i sebi i stranci.

Zapravo, da nema preostale šačice Srba u Hrvatskoj, na čemu bi vegetirali hrvatski desničari i nacionalisti! Bulj se samo prihvatio primitivne metode zabrane svega što ima prizvuk Srba, jer verovatno drukčije i ne zna, osim što zna u Saboru izvikivati ustaški poklič "Za dom spremni". Njegovi drugari iz domovinskog Mosta, koji su se sada međusobno pobili, gradili su imidž stranke dok je još bila živa na mržnji prema Srbima, pogotovo onim u Vukovaru. A Tompson već godinama gomila pare zahvaljujući ustaškom pokliču u svojoj pesmi. Nabrajati bi se moglo unedogled.

Uzalud vam trud, muzičari. Srbi u Hrvatskoj kao i Srbi u celom svetu ponosan su narod, radan, žilav i opstaće uprkos svim poštovaocima Pavelića i novokomponovanih mrzitelja. I pre svega onima koji su dobro naplatili svoju mržnju prema Srbima i godinama komforno žive na ekscesima kojima zagorčavaju život srpskoj zajednici u Hrvatskoj. Najtužnije od svega je što je navodna hrvatska levica ravnodušna prema svim tim Hrvatinama koji se busaju u junačka prsa i bljuju vatru na one preostale Srbe od kojih još uvek neki žive bez struje i vode u selima koja su odsečena od sveta kada padne prvi sneg.

Politika kaže, Hrvatska je primer kako se poštuju prava manjina. Politika nažalost kaže mnogo toga što ne stoji. Politiku čine i takvi kao Bulj, poslanik parlamenta i gradonačelnik Sinja, gradića punog istorije, kojeg nisu uspeli osvojiti ni Turci Mehmed-paše. Ali, osvojio ih je Miro Bulj.

Pogledajte više