UHAPŠEN VLADAN SRETENOVIĆ U HRVATSKOJ: Čeka se odluka o pritvoru

Đorđe Grmuša 02. 09. 2024. u 17:49

Vladan Sretenović (48), koji je u Srbiji izdržao kaznu od 15 godina zatvora zbog ubistva 1998. godine, uhapšen je tokom vikenda u Sesvetama po Interpolovoj poternici Srbije, koja ga sada traži zbog prebijanja iz 2016. godine.

Foto AP

Prema nezvaničnim informacijama, Sretenovića je uhapsila potraga zagrebačke policije, ali nije poznato koliko se dugo zadržao u Hrvatskoj.

Inače, pre tri godine o Sretenovićevim zatvorskim danima snimljena je jedna od epizoda srpske dokumentarne serije „Iza brave“, u kojoj on govori o svojim zatvorskim danima. Prvi put je osuđen na 30 godina zatvora za ubistvo i razbojništvo 1998. godine, a kasnije mu je kazna prepolovljena.

Ovoga puta Srbija je za njim raspisala poternicu zbog izdržavanja kazne od 1,5 godine zatvora zbog teškog ranjavanja muškarca u ariljskom lokalu u junu 2016. Naime, prema presudi srpskog suda, Sretenović je prvo poterao sve iz lokala. Biblioteka 031“ goste, a potom sa prijateljem pretukao muškarca koji je odbio da napusti lokal.

Nakon što je pao na pod, Sretenović i njegov drug nastavili su da cipelama šutiraju čoveka i teško ga povredili.

Nakon hapšenja, Sretenović bi trebalo da bude priveden na Županijski sud u Zagrebu, gde bi trebalo da svedoči o srpskoj poternici, odnosno da kaže da li se protivi ekstradiciji.

Sud bi trebalo da odluči i da li će protiv njega odrediti ekstradicioni pritvor.

(Jutarnji list)

Pogledajte više