KO JE POLITIČKI PROSTAK I DIVLJAK? Novi okršaj na relaciji Plenković-Milanović

Milica Škorić 16. 07. 2024. u 16:32

PREMIJER Hrvatske Andrej Plenković i predsednik Zoran Milanović ponovo su u političkom okršaju.

Foto: Tanjug

Plenkoviću je zasmetala Milanovićeva izjava da bi aktuelni predsednik hrvatske vlade bio idealan predsednički kandidat pa je poručio da bi Milanoviću bilo bolje da se ponaša kao predsednik, a ne kao prostak i divljak.

- Bilo bi bolje, a ne fora, da se on ponaša kao predsednik, a ne kao politički divljak i prostak koji je izvređao celu političku scenu, koji je Hrvatsku demokratsku zajednicu (HDZ) nazvao nacističkom strankom. U Vašingtonu je ćutao. Kakav stav, o čemu - rekao je Plenković, preneo je "Jutarnji list". 

Hrvatski premijer se osvrnuo na jučerašnju izjavu Milanovića da bi "Plenković bio super kandidat za predsednika (države)", preneli su hrvatski mediji.

Milanović je ranije najavio da će se kandidovati za još jedan mandat na predstojećim predsedničkim izborima, koji bi u Hrvatskoj trebalo da budu održani krajem decembra 2024. godine.

Milanovićevu kandidaturu podržala je njegova bivša stranka, najuticajnija opoziciona SDP.

U aktuelnoj vlasti najava Milanovićeva nije primljena sa odobravanjem, a Plenković stalno upozorava na kršenje Ustava hrvatskog predsednika tokom parlamentarnih izbora u aprilu.

Milanović je, naime, tada tvrdio da će biti novi hrvatski premijer i, uprkos zabrani Ustavnog suda, je sve vreme učestvovao u kampanji.

BONUS VIDEO: Slavko Milanović o strahotama Jasenovca - Sekli su uši, noseve Srbima koji nisu pobegli u šume Kozare

Pogledajte više