ISPLIVALI NOVI DETALJI O UBISTVU MALE VANJE: Oglasilo se Tužilaštvo u Skoplju

Novosti online 31. 05. 2024. u 13:17

OSNOVNO javno tužilaštvo u Skoplju podnelo je danas Osnovnom krivičnom sudu optužnicu protiv četiri lica, a u slučaju ubistva male Vanje Đorčevske iz Skoplja i Panča Žežovskog iz Velesa.

Foto: Printskrin/Jutjub/ Kanal 5 Televizija

Kako se navodi, tri osobe se gone za - krivično delo ubistvo iz čl.123 stav 2 tačka 1 i tačka 7 v. sa čl.22 KZ i jedno krivično delo - Ubistvo iz čl.123 stav 2 tačka 1 i tačka 4 v. sa čl. 22 KZ i dve kazne iz čl. 123 st. 3 KZ.

Gone se i za krivično delo – otmica iz čl. 141 stav 2 k. v. sa stavom 1 k. v. sa čl. 22 KZ i jedno krivično delo – otmica iz čl. 141 st. v. sa čl. 22 Krivičnog zakonika.

Tužilaštvo je potom otkrilo nove detalje o ubistvu devojčice iz Skoplja.

- Kao saizvršioci, zajedno sa još jednim osumnjičenim za koje je u toku istraga za ista krivična dela, planirali su otmicu 14-godišnje Vanje Đorčevske kako bi člana njene uže porodice prinudili da da novac za otkup. Oni su 22. novembra 2023. godine u Velesu zajednički oteli povređenog Panča Žežovskog, sa namerom da ga nateraju da im ustupi svoje vozilo marke "sitroen" kako bi njime oteli dete u Skoplju. Okrivljeni su otišli ​​do kuće oštećenog, fizički ga savladali i vezali, zatim stavili u gepek i uputili se na mesto zvano „Rudnik“ u okolini Velesa, gde su ga iz sebičnosti i na svirep način namerno lišili života vatrenim oružjem – pištoljem kalibra 9 mm - navodi se u optužnici.

Navodi se i da su dana 27. novembra 2023. godine okrivljeni i osumnjičeni, uz pomoć četvrtooptuženog, oteli devojčicu u ulazu zgrade u Ulici Naum Naumovski Borče u Skoplju.

- Nakon što je ranije optuženi otac deteta, preko prvoosumnjičenog, dao instrukcije o vremenu kada će devojčica izaći samo da bi krenula u školu, troje sada optuženih je došlo do ulaza zgrade u kojoj je živelo dete. Šrafcigerom su otvorili vrata od ulaza zgrade, a kada je devojčica izašla iz lifta, uhvatili su je, savladali i vezali, preteći joj da ne vrišti jer će pucati. Stavili su je u vreću za spavanje sa otvorenim rajsferšlusom i odvezli automobilom kod mesta zvanog „Dupki“, u selu Brazda - navodi se u optužnici.

- Tu su, na svirep način, maloletnicu namerno lišili života, tako što joj je prvoosumnjičeni hicem iz pištolja kalibra 9 mm zadao prostrelnu ranu, a okrivljeni su telo zakopali u prethodno iskopanu rupu - dodaje se.

Kako se ističe, zatim su u njivi pored zemljanog puta, u ataru sela Brazda, zapalili automobil "sitroen" veleških registarskih oznaka, za koji su koristili benzin u kanti koju je nabavio jedan od okrivljenih.

- Otac devojčice pomogao im je da ostvare svoj plan i on se tereti za pomaganje u krivičnom delu – otmicu iz čl. 141 st. v. sa stavom 1 k. v. sa čl. 24 KZ - dodaje se.

(Telegraf)

BONUS VIDEO: NEOPISIVA TUGA: Zagrljaj roditelja Eme Kobiljski i majke Nikole Milića

Pogledajte više