PALČOV ADVOKAT U POLICIJSKOJ STANICI: Evo šta je Stojkov rekao na saslušanju

Novosti online 06. 12. 2023. u 20:20

PALČOV advokat Vasko Stojkov, koji je iz Makedonije izveo Ljupča Palevskog-Palča, prvoosumnjičenog za otmicu i ubistvo Vanje Đorčevske i Panče Žežovskog, je pozvan u policijsku stanicu, potvrđuju iz MUP-a za "Skoplje1“.

Foto: Društvene mreže/MUP S. Makedonije

To se dešava dva dana nakon što se u medijima pojavila informacija da je odveo Palču 30. novembra u Beograd.

Stojkovu nije prvi put da je u policijskoj stanici. Ranije je objasnio zašto je odlučio da odvede Palča u inostranstvo i pokušao da opravda svoje korake. Prema njegovoj izjavi za medije, rekao mu je da ga vodi u komšiluk na zdravstvene preglede. Ostavio ga je, te se vratio u Skoplje. Kada je saznao da je osumnjičen, prema njegovim tvrdnjama, napisao mu je poruku da se vrati u Makedoniju i da izjavu istražnim organima.

Foto MUP Severne Makedonije

On je naveo da tada uopšte nije znao da je Palevski osumnjičen za dvostruko ubistvo.

- Nisam znao da je odgovoran za ubistva 14-godišnje Vanje Đorđevske i 74-godišnjeg Panče Žežovskog. Zamolio me je da ga odvezem u Beograd jer nema vozilo, a nije mogao da ugovori notara da mu prevede vozilo. Nisam znao ništa o ovoj stvari. Znam da je trebalo da ide u Beograd na pregled. Vratio sam se u Skoplje. Palevski mi je rekao da će, ako nije u redu, otići na pregled u Istanbul. Kada sam se vratio, policija je tražila, pitali su me i onda sam im rekao - rekao je Stojkov 4. decembra, piše Plus Info.

Palevskog je odveo u Beograd 3. decembra, istog dana kada je mala Vanja već ubijena.

Poznato je i da je posle Stojkova još jedan Strumičanin otišao u Beograd, kako bi ga prevezao na sledeću lokaciju – Bugarsku, a odatle u Tursku. Vozio je Land Rover i spustio Palča na konačnu lokaciju. Reč je o ličnosti koja je bila aktivna u stranci „Desnica“, čiji je osnivač i predsednik Palčo. Sada je u pritvoru koje će trajati 48 sati.

BONUS VIDEO: IZBODEN NOŽEM 30 PUTA: Jezivo ubistvo muškarca, zločin se odigrao u napuštenoj kući u Novom Sadu

Pogledajte više