LESKOVAČKO UDRUŽENJE PENZIONERA: Obeležili 78 godina od osnivanja

I. M. 15. 10. 2024. u 14:16

U prostorijama Udruženja penzionera grada Leskovca obeleženo je 78 godina njegovog postojanja. Na prigodnoj svečanosti sumirani su rezultati rada udruženja koje okuplja pripadnike trećeg doba, a predsednik Dragan Dinić govorio je i o planovima za narednu godinu.

foto: I. Mitić

On se zahvalio svima koji su uveličali slavlje, a leskovačkoj lokalnoj samoupravi i na kontinuiranoj podršci. Zamenica gradonačelnika Lidija Dimitrijević je ukazala na činjenicu da se iz budžeta grada podržava organizacija velikog broja manifestacija u organizaciji Udruženja penzionera što je, kako je ocenila, pokazatelj brige o starijim sugrađanima.

Kao primer za to navela je i podelu paketa sa osnovnim životnim namirnicima svim penzionerima, bez obzira na iznos penzija. To će biti učinjeno i narednog meseca, baš kao što je, na početku godine, ovu pomoć dobilo 31.800 ljudi za šta je iz leskovačkog budžeta izdvojeno skoro 40 miliona dinara.

U kulturno-umetničkom programu nastupili su članovi KUD „Penzioner“, KUD „Lemind“ i leskovački Etno duo „Sladi“. Najstariji Leskovčani, uz podršku lokalne samouprave, tradicionalno organizuju Međunarodni festival folklora, a ove godine je učestvovalo na Smotri horova penzionera Srbije.

Pogledajte više