PROSLAVILI SVOJ DAN: Akcija Udruženja penzionera grada Jagodine

Z. GLIGORIJEVIĆ 02. 07. 2024. u 16:46

Udruženje penzionera grada Jagodine, osnovano još 1946. godine u ondašnjem Svetozarevu, neprestano se unapređuje, a osnovni „zadatak” mu je briga o najstarijoj populaciji u gradu.

Foto:Z.Gligorijević

Udruženje penzionera grada Jagodine imamo 3.500 članova, od 16 hiljada penzionera koliko ih ima u gradu, što je izuzetan procenat u odnosu na druge gradove u Srbiji. Zgrada u kojoj se penzioneri okupljaju i koju sa lokalnom samoupravom renoviraju kad god treba, sagrađena je sredinom 1975. godine. U njoj se na svakih petnaest dana održavaju zabave, a često se organizuju i putovanja.

-To je pravi kutak za naše penzioneri. Mi brinemo o njima, o njihovom materijalnom i ekonomskom statusu. Na više načina im pomažemo, a onima koji su materijalno ugroženi pomažemo i preko Centra za socijalni rad i Gradske uprave prilikom nabavke lekova i drugih potrepština za život. Jagodina je poznata turistička destinacija u Srbiji, te nam vikendom dolaze članovi penzionerskih udruženja iz drugih gradova i opština. Uvek imamo brojne aktivnosti preko kojih nastojimo da maksimalno zadovoljimo potrebe penzionera - rekao je predsednik Udruženja penzionera grada Jagodine Časlav Đorđević.

Predsednik Saveza penzionera Srbije Andreja Savić ocenio je da je jagodinsko udruženje penzionera među boljima u Srbiji.

-Veliki doprinos tome daje lokalna zajednica koja nalazi brojne načine i forme da pomogne rad ovog udruženja. Živimo u u vrlo turbulentnim vremenima i mislim da je odgovor države prema našim najstarijim sugrađanima na visokom nivou i nadamo se da će to potrajati i ubuduće – dodao je Savić.

Pogledajte više