UTICAĆE NAREDNIH 28 DANA Astro savet za petak, 25. oktobar: Poslednja Mesečeva četvrt je u Lavu, najviše će da je osete 4 znaka horoskopa

astrolog Marina Jungić MILOŠEVIĆ

25. 10. 2024. u 07:00

MESEC se u svakom znaku zadržava oko dva i po dana, a svaki dan obrazuje drugačije aspekte sa tranzitnim i planetama u našem natalnom horoskopu.

Foto: Shutterstock

Jednom godišnje, Mesec u Lavu obrazuje kvadrat sa Suncem u Škorpiji, odnosno poslednju menu koja se naziva poslednja četvrt. Ove godine četvrta Mesečeva faza, na prvom stepenu velikodušnog Lava, znaka kreativnosti, politike, lidera, ali i ljubavi, mladosti, srećnih okolnosti, dece, uticaće na sve znake narednih 28 dana, koliko traje Mesečev (lunarni) ciklus. Ipak, njen uticaj će najviše osetiti julski Lavovi, oktobarske Škorpije, januarske Vodolije i aprilski Bikovi.

Kada je Mesec u fazi opadanja, kao danas, ne preporučuje se da započinjete velike poslove, već je bolje da ih privodite kraju. Ovo je period opuštanja, kada se Zemljin satelit, u stvari, priprema za fazu mladog Meseca, koja će biti 13. novembra na 20. stepenu Škorpije.

Mada se poslednja četvrt u Lavu formira jednom godišnje, razlikuju se aspekti koje Mesec obrazuje sa ostalim tranzitnim planetama, pa se ne ponavljaju ni isti događaji.

Zato bi narednih mesec dana trebalo da privodite kraju ono što ste započeli u vreme mladog Meseca, 14. oktobra, jer će vam doneti uspeh i novac. To su, pre svega, kreativni projekti, kao i sve aktivnosti u vezi sa političkim angažmanom, sportom, decom, šou-biznisom...

Pogledajte više