ČUVAJTE SE POGREŠNIH ODLUKA Astro savet za subotu 12. oktobar: Napet aspekt Meseca upozorava – Kontrolišite emocije, oslonite se na razum

astrolog Marina Jungić MILOŠEVIĆ

12. 10. 2024. u 07:00

MESEC svakodnevno obrazuje različite aspekte sa tranzitnim planetama, koji utiču na naše raspoloženje, emotivno stanje, odnos sa ljubavnim partnerom, kao i sa ženama, počev od majke, sestre, bake, tetke, ćerke pa sve do predstavnica nežnijeg pola u našem okruženju i na poslu.

Foto Pixabay free images

Tako Mesec danas obrazuje napete aspekte sa komunikativnim, diplomatski nastrojenim Merkurom u Vagi (u jutarnjim satima), kao i sa ljubavnim planetama, Venerom i Marsom, čiji je uticaj oslabljen u Škorpiji i Raku.

Osim ovih neharmoničnih, Mesec pravi i harmonične aspekte, trigon sa Suncem i Jupiterom, simbolima ugleda, prosperiteta i inspiracije. Oni pogoduju vazdušnim i vatrenim znacima, kao i Ribama rođenim krajem znaka, najviše na poslovnom planu.

Zadržaćemo se na kvadratu između naizgled hladnokrvnog Meseca u nonšalantnoj Vodoliji i lepršavog Merkura u šarmantnog Vagi. Mesec simbolizuje emocije, a Merkur logiku, a kada prave međusobni ugao od 90 stepeni (kvadrat), znači da snisu usaglašeni, svako tera po svome, a rezultat su pristrasne reakcije, nelogični zaključci i pogrešne odluke. Zato nije poželjno sklapanje dogovora i potpisivanje ugovora.

Ovaj aspekt upozorava oba pola na rasprave sa ženama, zbog lažnih informacija i manipulacija, kako na individualnom, tako i na kolektivnom planu, i to u sferi medija, na društvenim mrežama i sl. Neko će se praviti kao da nema pojma o čemu se radi, a neko će plasirati informacije kako bi isprovocirao drugu stranu.

Najviše će to osetiti Vodolije, i to u odnosu s nadređenima i emotivnim partnerom, a Vage na poslovnom planu (porodični biznis, samostalna delatnost).


 
Pogledajte više