OD STRASTVENOG SUSRETA, DO NOVCA Astro savet za ponedeljak, 7. oktobar: Spoj Sunca i Merkura, pod uticajem Meseca, pokazuje o čemu razmišljamo

astrolog Marina Jungić MILOŠEVIĆ

07. 10. 2024. u 07:00

MESEC danas ulazi u optimističnog, velikodušnog Strelca, znak srećnih okolnosti, putovanja, obrazovanja i kontakata sa strancima, i pravi sekstil sa Suncem i Merkurom u Vagi.

Foto: Free Images Pixabay

Ovaj spoj Sunca i Merkura, pod uticajem Meseca, simbola emocija ali i trgovine, u zavisnosti od astrološke kuće u koju pada, pokazuje o čemu razmišljamo.

Tako je mentalna aktivnost Ovnova usmerena na bračnog ili poslovnog partnera, dok Ovnovi koji se bave umetnošću intenzivno razmišljaju o nekom javnom nastupu, svečanoj premijeri, koncertu i sl. Bikovi su usredsređeni na svakodnevne, rutinske poslove, poboljšanje odnosa sa saradnicima, kao i na brigu o zdravlju. Blizanci su fokusirani na kreativne aktivnosti i emotivne odnose, a Rakovi na dom i porodicu, kao i privatni biznis.

Lavovima se ova konjunkcija nalazi u trećoj astrološkoj kući, zbog čega razmišljaju o odlasku na kraći put, susretu sa rodbinom, školi, učenju, a mogu i da povoljno reše neku situaciju sa osobama iz njihovog neposrednog okruženja, komšiluka. Device su usredsređene na posao i finansije, ali i susret s nekim kolegom, odnosno, koleginicom.

Vage, sa Suncem i Merkurom u kući ličnosti, pod uticajem Meseca iz Strelca, planiraju odlazak na kraći put ili mogu da upoznaju nekoga preko društvene mreže. Škorpije kuju tajne planove o saradnji sa strancima, a Strelci sa Mesecom u svom znaku, mogu da realizuju neki plan ili da se sretnu sa prijateljima koji stižu sa dužeg puta ili žive u inostranstvu.

Jarčevi razmišljaju o tome kako da na diplomatski način ostvare svoje ciljeve u karijeri ili političkom vodama. Vodolijama se osmehuje sreća preko putovanja, saradnje sa strancima, a Ribe razmišljaju o finansijama, ali i o strastvenom susretu sa osobom koju znaju preko poslovnih kontakata.

Pogledajte više