SPREMITE SE - POMRAČENJE SUNCA NAS OČEKUJE SUTRA: Evo odakle će moći da se vidi i na koje će znake horoskopa da utiče

astrolog Marina Jungić MILOŠEVIĆ

01. 10. 2024. u 15:53

DRUGO od dva ovogodišnja pomračenja Sunca, 2. oktobra, "pada" na deseti stepen Vage, znaka u kome je Sunce oslabljeno (u padu).

Foto Printskrin NASA

Budite oprezniji, ako vam je podznak, osa četvrte, sedme ili desete kuće, Sunce, Mesec, Merkur, Venera, Mars ili Jupiter, blizu 10. stepena Ovna, Raka, Vage ili Jarca. Pošto Vaga vlada partnerskim odnosima, a Vagom upravlja Venera, planeta ljubavi i novca, pomračenje na Veneri može doneti krizu u braku ili vezi, kao i na finansijskom planu.

Ova solarna eklipsa će praviti napete aspekte sa Merkurom, Marsom, Saturnom i Crnim Mesecom Lilitom (zavodljivost, seksepil). Tada se ne preporučuje ulazak u sukobe, rasprave, kao ni reagovanje na provakacije, naročito s muškarcima. Merkur pravi i kvadrat sa Marsom u Raku, koji još više podstiče sukobe u domu i porodici, a može da donese i probleme sa sudskim procesima, nekretninama, decom.

Merkur, planeta komunikacija, biznisa i flerta, do 13. oktobra prelazi preko komunikativne Vage, donoseći nove kontakte i poznanstva, i na ljubavnom i na poslovnom planu. Merkur će i u vreme pomračenja Sunca biti u konjunkciji s njim, naravno i s Mesecom, čineći nas sklonim pristrasnim reakcijama i odlukama.

Pomračenje Sunca utiče na vitalnost, volju, ugled, stabilnost, položaj, vlast, lidere, javni život, jači pol. Više se odražava na političke događaje i sudbinu lidera u zemljama u kojima je vidljivo.

Pošto na nebu iznad Srbije neće biti vidljiva, solarna eklipsa će manje uticati na nas, a videće se iznad Pacifika, na jugu Čilea i na jugu Argentine. Gledanje pomračenja golim okom remeti balans tečnosti u organizmu i može da ošteti vid.

Pogledajte više