OVAJ NAPET ASPEKT ĆE OSETITI SVI Astro savet za nedelju 29. septembar: Mesec ulazi u Devicu - Očekujte rasprave, pazite u saobraćaju

astrolog Marina Jungić MILOŠEVIĆ

29. 09. 2024. u 07:00

MESEC, simbol emocija i raspoloženja, danas pre podne ulazi u poslovičnu, analitičnu i kritizerski nastrojenu Devicu, i odmah obrazuje napete aspekte sa retrogradnim Uranom, retrogradnim Neptunom i retrogradnim Plutonom.

Foto Shutterstock

To će pojačati nervozu i nestrpljivost, donoseći trzavice, rasprave i probleme u odnosu sa saradnicima, kolegama, rođacima, decom.

Takođe, sa ovakvim aspektima preporučuje se poseban oprez u saobraćaju, naročito na raskrsnicama, u dolinama reka, tunelima, a na drumu treba biti vrlo obazriv u preticanju kamiona i cisterni.

Znakom Device, preko koga prelazi Mesec, upravlja Merkur, simbol informacija, biznisa i komunikacija, pa opozicija između Meseca i Neptuna, upozorava na opasnost od lažnih vesti i manipulacija, kao i od osoba (na poslu ili u krugu rodbine) koje vam mogu raditi iza leđa ili pronositi glasine o vama. Takođe, pazite na vredne sitnice, telefone, ključeve, kartice...

Ove aspekte će osetiti svi, ali nešto više od ostalih će ih osetiti promenljivi znaci, i to majski Blizanci, avgustovske Device, novembarski Strelci i februarske Ribe.

Svetla tačka dana je sekstil između Meseca i Venere u Škorpiji, koji podstiče želju za druženjem i donosi popularnost u društvu, a jačem polu i pomoć žena. Takođe, ovaj aspekt donosi novac, jer planeta novca (Venera) u znaku novca (Škorpija) pravi dobar aspekt sa Mesecom u znaku posla (Devica).

Pogledajte više