OVO SE DEŠAVA POSLE GODINU DANA Astro savet za četvrtak, 26. septembar: Merkur ulazi u znak Vage - Dogovori i pregovori kreću boljim tokom

astrolog Marina Jungić MILOŠEVIĆ

26. 09. 2024. u 07:00

MERKUR, planeta intelekta, informacija i biznisa, posle godinu dana, 26. septembra, pre podne, ulazi u diplomatsku, komunikativnu Vagu, znak ljubavi, harmonije, lepote, uživanja i umetnosti.

Foto Shutterstock

To stavlja akcenat na bolju komunikaciju i partnerske odnose, društveni život, pravosuđe, turizam, modu, diplomatiju...

Ukoliko vaše zanimanje ima dodirne tačke s ovim oblastima, brže ćete postići dogovor sa saradnicima i poslovnim partnerima, tim pre što Merkur, čim uđe u sedmi zodijački znak, odmah pravi konjunkciju sa Suncem, a trigone sa retrogradnim Uranom i retrogradnim Plutonom.

Ako već mesecima planirate kupovinu kola, ali ne uspevate da pronađete model koji želite, verovatno ćete sa Merkurom u Vagi sada to i uspeti. Ipak, "papirologiju" i zvaničnu kupovinu probajte da odložite za period posle 5. oktobra, kada prođe pomračenje Sunca, 2. oktobra.

Današnja konjunkcija Sunca i Merkura (traje oko nedelju dana) inače je sjajan aspekt za biznis, naročito što ima podršku Urana i Plutona, planeta kontakata sa strancima, moći i novca. Takođe, državnici i lideri rođeni u ovom znaku biće u situaciji da brže postignu dogovore ili mirovne pregovore.

Naravno, neće sve baš ići tako glatko pa će neko pokušati da osujeti te razgovore jer se preko puta Merkura i Sunca nalazi retrogradni Neptun, planeta mašte, nadahnuća, ali i obmana, iluzija i prevara.

Pogledajte više