RADNIK BEZ PREMCA I NAJBOLJI UČITELJ: Astro "Novosti" - Kako da prepoznate Devicu u horoskopu i šta od nje da očekujete

astrolog Marina Jungić MILOŠEVIĆ

25. 08. 2024. u 19:45

PREDSTAVNICI šestog, zemljanog, promenljivog zodijačkog znaka, deluju rezervisano, poslovno, na distanci, nepoverljivi su, obazrivi, diskretni, stidljivi, mada zapravo vole društvo i vrlo su duhoviti (često crni humor).

Foto Pixabay free images

Uvek elegantni, lepo obučeni, uredni, na njima sve izgleda otmeno, od frizure do obuće.

Device su kritički nastrojene, sve primećuju, opažaju i najmanji nedostatak, ali ne govore ništa dok ih ne pitate. Ako ih pitate, dobićete najbolji mogući savet. Vole da prenose znanje i nema boljeg učitelja od njih, najbolje će vam objasniti nešto ili vas podučiti u nečemu. Perfekcionisti, precizne, pedantne, imaju smisla za detalje.

Nema bolje radnika od Device, na njih se čovek uvek može osloniti. Kada nešto rade, to mora da bude savršeno. Analitične su, praktične, metodične, racionalne. Kriju kada su nezadovoljni, što ih često čini frustriranim. Nemaju izraženu volju kao fiksni znaci, ali su zato vrlo marljive, vredne, odgovorna, pravdoljubive. Imaju spretne prste i dar za manuelne poslove i jezike. Elokventna, pa se odlično snalazi u zanimanjima kao što su prevodilac, novinar, psiholog, modni dizajner, arhitekta, turistički vodič, trgovac, kao i u uslužnim delatnostima i marketingu.

Foto: Free Images Pixabay

Mane su joj što ume da sitničari, toliko da zamara sve oko sebe. Često pati od kompleksa niže vrednosti, a niži tip ovog znaka usmeren je na materijalno, pa se dešava da više voli stvari nego ljude.

U ljubavi, Devica priželjkuje uzbuđenja, ali je suviše zatvorena da bi pokazala strastveni deo svoje prirode. Privlače je čak i tajne romanse, mada u njima teško opstaje. Zaljubljuje se obično u partnere iz druge sredine, grada, države. Mada se često oseća kao žrtva porodice, privatni život retko podređuje karijeri.

Na zdravstvenom planu, pati od glavobolje, povišenog pritiska, srčanih tegoba, bolova u leđima i stomaku (crevni trakt). Ima osetljive disajne organe i probleme sa cirkulacijom, podložna je povredama (ruke, naročito šake i ključna kost), kao i depresivnom raspoloženju.

Foto: Profimedia

SNAGA DUHA I MORALA

HITRI Merkur, simbol intelekte, logike i biznisa i planeta najbliža Zemlji, već tri nedelje je u retrogradnom hodu, prvo preko Device, a od 15. avgusta preko Lava. Za tri dana, 28. avgusta, Merkur će krenuti direktnim hodom sa 21. stepena Lava, u kome će ostati do 9. septembra, kada se definitivno vraća u Devicu. Pošto kreće sa stepena Lava koji simbolizuje putovanja, kontakate sa strancima i obrazovanje, akcenat će biti na tim oblastima.

Osim u Devici, snaga Merkura naglašena je i u vazdušnim Blizancima i vodenoj Škorpiji (egzaltiran). Međutim, ove godine, Merkur ima mnogo veću moć jer upravlja znakom Blizanaca, u kome do kraja avgusta traje konjunkcija Marsa (akcija, energija, borba) i Jupitera (ekspanzija, javni moral). A s tim planetama, Merkur obrazuje sekstil, aspekt koji jača duh i kolektivni moral, dok širina duha podstiče na akciju i borbu, naročito verbalnu.

Foto: Profimedia

Osim ovog aspekta, Merkur pravi i kvadrat sa Uranom na Algolu i inkonjunkcije sa retrogradnim Neptunom i retrogradnim Plutonom, koji do 28. avgusta (dok je Merkur retrogradan), upozoravaju da posebnu pažnju treba obratiti na decu, kao i u saobraćaju.

Povratak Merkura u peti zodijački znak, do 28. avgusta (dok je još retrogradan), iskoristite za završavanje nedovršenih poslova, koji imaju veze sa simbolikom Lava - glumu, pozorište, dramu, film, šou-biznis, kao i poslova koji nemaju veze sa umetnošću ali oslikavaju takmičarski duh Lava - aktivnosti u vezi sa sportom (utakmice, kladionice, stadioni, sportske hale) i mestima za zabavu dece i mladih (igraonice, diskoteke, kafići).

Budući da Merkur upravlja i karijerom Devica i privatnim životom Blizanaca, do 28. avgusta ne bi trebalo donositi važne odluke, potpisivati ugovore, menjati posao, kupovati kola, podizati kredit. Vodite više računa o vrednim sitnicama, telefonima, ključevima, karticama, ličnim dokumentima. I, pazite da poruke i mejlovi ne završe na pogrešnim adresama!

Pogledajte više