OVO SE DEŠAVA JEDNOM GODIŠNJE Astro savet za utorak, 3. septembar: Mlad Mesec je u Devici - Pazite se vanrednih troškova, očekujte tenzije

astrolog Marina Jungić MILOŠEVIĆ

03. 09. 2024. u 07:00

JEDNOM godišnje, mlad Mesec nađe se u poslovičnoj, perfekcionistički nastrojenoj Devici, a ove godine ta faza formira se 3. septembra, na 11. stepenu (stepen analogan Vodoliji kojom vlada Uran, planeta preokreta, neočekivanih situacija, više sile) šestog zodijačkog znaka.

Foto: Shutterstock/ Pixabay

Mesec će se danas toliko približiti Suncu da će s njim obrazovati konjunkciju, odnosno, fazu mladog Meseca. Mesec je simbol mašte, inspiracije, podsvesti, nežnijeg pola, ali i naroda, mase, dnevnog prometa, putovanja, sna... Devica je znak posla, ali i zdravlja (periferni nervni sistem, crevni trakt...).

Mada je ova faza Meseca dobra za nove početke, ovogodišnji mlad Mesec u Devici obrazuje samo napete aspekte, i to sa Jupiterom (kvadrat) i retrogradnim Saturnom (opozicija), koji će povećati tenzije i uneti napetost u poslovne i odnose sa saradnicima i kolegama, ali i sa rođacima i decom jer mladim Mesecom u Devici upravlja Merkur, planeta biznisa, kraćih putovanja, komunikacija, rođaka, dece, komšija...

Opozicija sa Saturnom usporava ili odlaže poslove, donosi surete sa osobama koje niste dugo videli a potencira i hronične zdravstvene tegobe. Kvadrat sa Jupiterom u Blizancima, podstiče želju za trošenjem novca donoseći i vanredne troškove, ali i nervozu, jer Jupiter kao planeta ekspanzije, sve uvećava.

Ovaj aspekt, lekarima i medicinskom osoblju, angažovanim ili zaposlenim u privatnim ordinacijama, može da donese veće prihode, ali i neplanirane troškove.


 

Pogledajte više