PAZITE SE POVREDA I IZNENADNIH REAKCIJA: Astro savet za ponedeljak, 19. avgust: Pun Mesec u Vodoliji - Očekujte promene, naglašene emocije

Astrolog Marina Jungić Milošević

19. 08. 2024. u 07:00

JEDNOM godišnje, pun Mesec nađe se u Vodoliji, a ove godine to se dešava 19. avgusta uveče, oko pola osam, kada će Mesec biti na 27. stepenu Vodolije.

Foto Shutterstock

Taj pun Mesec deo je aspekta koji se zove egzaktni "T krst", a obrazuje se u fiksnim znacima - Mesec na 27. stepenu Vodolije, retrogradni Merkur na 27. stepenu Lava i Uran na 27. stepenu Bika (Algol, radikalne promene).

Istovremeno, što se vrlo retko dešava, obrazuje se i T krst u promenljivim znacima, između Venere (ljubav, novac, sistem vrednosti - ono što volimo) u Devici, Saturna (ograničenja, prepreke, kašnjenje, prošlost) u Ribama i konjunkcije Marsa (akcija) i Jupitera (ekspanzija) u Blizancima. To može dovesti do obelodanjivanja finansijskih malverzacija, rasta cena i neočekivanih promena na berzi, nezadovoljstva ljudi, što će se najviše odraziti u oblastima medija, trgovine, saobraćaja, obrazovanja, i oblasti koje imaju veze sa mladima.

Ovogodišnji pun Mesec u 11. zodijačkom znaku (viša sila, promene, masa, solidarnost, društveni pokreti) pravi napet aspekt (kvadrat) sa revolucionarnim Uranom, planetom bunta (na fiksnoj zvezdi Algol u Biku), koji upravlja Vodolijom. Zato su emocije vrlo naglašene, ljudi su podložniji povredama i nepredividivim reakcijama. Takođe, Mesec pravi trigon sa Marsom i Jupiterom u Blizancima, znakom kojim upravlja retrogradni Merkur, zbog čega bi trebalo obazrivo filtrirati informacije i sve proveravati.

Pogledajte više