OD PRILIVA ENERGIJE, DO POVREDA Astro savet za sredu, 31. jul: Mesec, Mars i Jupiter u Blizancima donose brzopletost i uzavrele strasti

astrolog Marina Jungić MILOŠEVIĆ

31. 07. 2024. u 07:00

KONJUNKCIJA Meseca i Jupitera u Blizancima jedan je od aspekata koji će se narednih godinu dana formirati jednom mesečno, kao što je to slučaj danas, kada Mesec prelazi preko trećeg zodijačkog znaka.

Foto: Shutterstock

Međutim, Mesec danas pravi i konjunkciju sa Marsom i sekstil sa moćnim Suncem u Lavu, znaku kojim vlada, donoseći veliki priliv energije vatrenim i vazdušnim znacima, pre svega, Ovnovima i Lavovima, u kojima je uticaj Sunca najjači. Budući da Mesec simbolizuje emocije, Mars povrede, a Jupiter ekspanziju, strasti će biti uzavrele, čemu će doprineti podrška Sunca iz vatrenog, temperamentnog Lava.

Ovaj aspekt upozorava i na brzopletost, nestrpljivost i netaktičnost, kao probleme koji mogu da izazovu posledice u komunikaciji, međuljudskim odnosima. A naročito u saobraćaju (na raskrsnicama i blizu škola), što će trajati do 4. septembra, ali će u tom periodu kritični dani biti upravo oni kada Mesec prelazi preko Blizanaca (danas), Device, Strelca ili Riba.

Osim na drumski, ovaj aspekt se odnosi i na avio-saobraćaj, budući da Uran (avijacija) već počinje da formira kvadrat sa Merkurom (koji vlada Blizancima, u kojima su danas Mesec, Mars i Jupiter). Na globalnom nivou, može da donese i hakerske napade na softvere bankarskih sistema, a na individualnom planu, mnoge poruke i mejlovi mogu završiti na pogrešnim adresama. Takođe, verbalni sadisti (Mars u Blizancima) će pokušavati da ostvare kontakte preko interneta i društvenih mreža, pa treba obratiti najviše pažnje na decu (Blizanci).

Pogledajte više