DAN ZA RASKIDE I LJUBOMORNE SCENE Astro savet za nedelju 14. jul: Mesec je u Škorpiji - Pazite na novac, kontrolišite emocije

Astrolog Marina Jungić Milošević

14. 07. 2024. u 07:00

MESEC danas, kao i svakog meseca, ulazi u tajanstvenu, magnetičnu Škorpiju, ali uvek obrazuje drugačije aspekte sa tranzitnim planetama.

Foto: Shutterstock

Tako danas obrazuje izazovne aspekte sa Venerom, Uranom, retrogradnim Neptunom i retrogradnim Plutonom. I, ono što posebno naglašava intuiciju i umetničku inspiraciju - Mesec pravi konjukciju sa asteroidom Fantazija.

Budući da se radi o planetama, koje simbolizuju ljubav, strast, flert, raskide, zanos, zablude, ovi aspekti će se odraziti najviše na emotivni život, prvenstveno, fiksnih znakova, Bikova, Lavova, Škorpija i Vodolija.

Tako kvadrat između posesivnog škorpionskog Meseca i vatrene, temperamentne Venere u Lavu, već priziva ljubomoru, kao i kvadrat sa retrogradnim Plutonom koji i upravlja Mesecom u Škorpiji, što još više pojačava ljubomoru, posesivnost, pa i agresivnost partnera (naročito muških). Ni inkonjunkcija sa ekscentričnim Uranom, simbolom flerta i raskida, ne obećava mirno more na emotivnom planu, već zahteva prilagođavanje željama i potrebama druge strane.

Romantičan aspekt između Meseca i (inkonjunkcija) retrogradnog Neptuna u mističnim, snezualnim Ribama, donosi ljubavni zanos, platonske veze, idealizovanje partnera, razočaranja, obmane, prevare...

Pošto Venera simbolizuje i novac, kao i Škorpija u kojoj je danas Mesec, savetuje se oprez i sa finansijama.

Pogledajte više