DA DUŽE BUDE SVEŽA I DA SE NE KVARI: Evo kako se pravilno čuva hrana u frižideru
Бојана Јовановић
02. 07. 2024. u 06:45
Poznato je da se hrana brže kvari na vrućini, ali nam je manje poznato kako bi pravilno trebalo da je odlažemo u frižider, i na taj način je očuvamo svežom i duže upotrebljivom.
Većina nas „organizuje“ frižider onako kako nam je najzgodnije, a nije svaki njegov deo pogodan baš za sve.
Tako je, recimo, u fiokama na dnu najhladnije, ali i najvlažnije, pa bi tu trebalo odlagati povrće i namirnice kojima odgovara prisustvo vlage. Na donjim policama bi bilo dobro da držimo mlečne proizvode, sirovo meso, jaja i ribu, jer je u tu najhladnije posle fioka.
Na srednjim i gornjim policama je nešto toplije te su one namenjene kuvanim jelima, alkoholnim pićima i suhomesnatim proizvodima. U vratima držite namirnice kojima ne smeta promena temperature, poput sokova i začina.
Trudite se da ništa ne dodiruje zidove frižidera i da su vrata što kraće otvorena.
Pogledajte više