OD ZORICE BRUNCLIK, DO STALONEA: Osetljivi na stres, često se vraćaju u prošlost - Evo kako da prepoznate osobe koje su u horoskopu Rakovi

astrolog Marina Jungić MILOŠEVIĆ

22. 06. 2024. u 14:00

NIJEDAN znak nije toliko povezan sa majkom, kućom, porodicom i domovinom, kao Rak. Oni za njega predstavljaju sigurnost i najradije bi svoj dom nosio svuda sa sobom, kao što rak nosi svoj oklop.

Foto Shutterstock

Pod uticajem je Meseca (emocije, intuicija, voda, podsvest, dom, majka, nežniji pol, narod, trgovina), koji svaka dva i po dana menja znak. Zato njegovo raspoloženje zavisi, kako od uticaja okoline, tako i od vremenskih prilika i mesečevih mena (nesanica tokom punog meseca, ponekad mesečar). Energiju obnavlja kada se osami ili u blizini vode, potoka, fontane (simboli Raka, Suzana, bilo bi dobro da budu na slici). Muškarac je često mačo tip, pomalo stidljiv, što mu daje poseban šarm. Omiljen među ženama svih generacija (jedne ga žele za partnera, druge za zeta, brata, prijatelja).

Jedan od najemotivnijih i najosetljivijih znakova, osećajan, predusretljiv, sklon sanjarenju, više se oslanja na instinkt i intuiciju nego na razum. Okrenut tradiciji i prošlosti, ima odlično pamćenje (Mesec u Raku). Rob navike. Voli kafanu, društvo, politiku, fudbal, šah, sportove na vodi (ribolov, ronjenje, nautika, često vlasnik objekata na vodi, čamaca ili jahti).

Foto: Shutterstock

 

Poseduje bogatu maštu, intuitivan, pronicljiv, senzibilan, ranjiv. Saosećajan, osetljiv i prijemčiv na spoljne kao i na uticaje iz neposredne okoline, često pušta da ga kroz život voda nosi. Rodoljub, često ultranacionalista (znak Marsovog pada). Emocionalni poremećaj može da dovede do kompleksa muškosti. Sa loše aspektovanim planetama, ume da bude veliki inadžija, sklon spletkarenju, osvetoljubiv, manipulativan. Tvrdoglav, tera po svome, čak i kada zna da nije u pravu. Lenj, podložan strahovima, hipohondar, samosažaljiv, sklon lažima.

U ljubavi, muškarac Rak je vrlo romantičan, sentimentalan, maštovit, predoseća šta je partneru potrebno i spreman je da se žrtvuje zbog njega. Najvažnija mu je emocionalna sigurnost, zato snažna osećanja krije ispod neprobojnog oklopa. Pod velikim je uticajem majke (Mesec), često edipovac. Vrlo senzibilan i posesivan, ali i neveran, jer je zaljubljiv. Međutim, kada je ostavljen, dugo pati za bivšom. Pored sebe, uglavnom ima dominantnu, ambicioznu i uspešnu partnerku.

Poput magneta skuplja negativnu energiju iz okoline i često se vraća u prošlost zbog čega je osetljiviji na stres od drugih

Žena Rak, možda zato što je toliko emotivna, osetljiva i ranjiva, često pronalazi oslonac na ramenu uspešnog muškarca i tako sebi obezbeđuje i društenu poziciju i finansijsku sigurnost. Sa loše aspektovanim Mesecom, može da bude prilično lenja, mada ume da pokaže i neočekivanu energičnost, ako joj neko dirne u sujetu. Oba pola najbolje se slažu sa Bikom, Devicom, Škorpijom, Ribom, Rakom, ponekad i Lavom.

Kada je profesija u pitanju, Rak se najbolje snalazi u poslovima koji predstavljaju nastavak porodične tradicije. Pošto su zainteresovani za probleme drugih ljudi, predstavnici ovog znaka su sjajni romanopisci, novinari, političari, ali i profesori i lekari. Zahvaljujući vladaocu Mesecu, simbolu mašte ali i praktičnog duha, u ovom znaku, u zavisnosti od aspekata, rađaju se veliki umetnici, pevači, slikari, kao i sjajni trgovci, kuvari, privatni preduzetnici (restoran). Kao veliki ljubitelji tradicije i starina, Rakovi su i odlični istoričari i kolekcionari (hobi ili zanimanje). Interesantno je da među Račicama, više nego među drugim znakovima, ima najviše supruga, ćerki ili sestara uspešnih muškaraca. S druge strane, harmonični aspekti sa Mesecom, daju izvanredne umetnice, književnice, pevačice, glumice, ali i bolničarke i negovateljice.

Foto: Profimedia

Pošto Rak, poput magneta, skuplja negativnu energiju iz okoline i često se vraća u prošlost, osetljiviji je na stres od drugih znakova. Kada je zabrinut ili emotivno povređen, njegov želudac to prvi oseća i traži utehu u hrani. Osetljivi organi su i jetra, pankreas, (previše alkohola), bubrezi i genitalni organi. Rakovi pate i od usporenog metabolizma, zadržavanja vode u organizmu, viška težine, visokog pritiska, a problem može da im stvara i želudačna kila.

SLAVNE LIČNOSTI

POZNATE žene rođene u znaku Raka: Liv Tajler, Meril Strip, Soraja (prva žena šaha Reze Pahlavija), Pamela Anderson, Žozefina (prva Napoleonova supruga), Sofija Vergara, princeza Dajana (prva supruga princa Čarlsa), Kamila (druga supruga princa Čarlsa), Mira Škorić, Mina Lazarević, Lidija Vukićević, Neda Arnerić, Gala Videnović, Goca Tržan, Zorica Brunclik, Mira Bobić Mojsilović.

Poznati muškarci: Henri Osmi, Žan Pol Sartr, Hemingvej, Rembrant, Nikola Tesla, Vitorio de Sika, Donald Saderlend, Džim Keri, Džon Kjusak, Harison Ford, Kris O Donel, Majk Tajson, Murilo Benisio, Silvester Stalone, Tom Henks, Tom Kruz, Đuza Stojiljković, Nikola Đuričko, Janko Tipsarević, Đule van Gog, Oliver Mandić, Vasil Hadžimanov.

Pogledajte više