SERIJA "REŽIM": Sa Kejt Vinslet stiže 4. marta na HBO

Bojana Jovanović

27. 02. 2024. u 16:13

Friška, ovogodišnja britansko-američka mini serija „Režim“, sa oskarovkom Kejt Vinslet u glavnoj ulozi, stiže na HBO kanal 4. marta u 20.00, kada će biti emitovana prva od šest epizoda. Istog dana „Režim“ će se naći i na HBO maks striming platformi, te je možete pogledati u terminu koji vam najviše odgovara.

Foto: Promo

Dramski serijal koji najavljuju kao „mračno komični“ govori o životu unutar zidova modernog autoritarnog režima koji počinje da se raspada. Pošto duže vreme nije izlazila iz palate, kancelarka, u seriji neimenovane države, Elena Vernham (Kejt Vinslet) postala je paranoična i psihički nestabilna. Traži oslonac u, takođe nestabilnom, vojniku, Herbertu Zubaku (Matias Šoenarts, poznat nam po ulogama u filmovima „Dankinja“ i „Rđa i kost“), kog doživljava kao čoveka od poverenja. Vremenom, kako Zubakov uticaj na kancelarku sve više raste, Elenini pokušaji da proširi svoju moć na kraju rezultiraju raspadom i palate i zemlje oko nje.

Nove epizode serije biće prikazivane jednom nedeljno, četvrtkom u 20.00 na HBO kanalu. U ostvarenju, uz Vinsletovu i Šoenartsa, glume i Hju Grant, Gion Galien, Andrea Rajsenborou, Marta Plimpton... Izvršni producenti su Vil Trejsi, koji je ujedno i autor i scenarista, Frenk Rič, Trejsi Sivord, Kejt Vinslet, Stiven Fris i Džesika Hobs. Kao reditelji potpisuju se Stiven Fris (znan nam, između ostalog, kao reditelj filmova „Opasne veze“, „Kraljica“, „Filomena“, „Prljave male stvari“) i Džesika Hobs, a scenaristi Set Rajs, Sara DeLape, Gari Stejngart, Džen Spajra i Džuli Viner.

Pogledajte više