Bronzana medalja za najbolji evropski udžbenik

Novosti online 16. 10. 2024. u 17:25

U KONKURENCIJI od 27 izdavača iz 13 zemalja, udžbenik Digitalni svet za četvrti razred osnovne škole Izdavačke kuće „Novi Logos“, autorke Marine Injac nagrađen je danas bronzanom medaljom za najbolji evropski udžbenik (BELMA) na Frankfurtskom sajmu knjiga.

Foto LOGOS promo

Nagrada Najbolji evropski udžbenik dodeljuje se najkvalitetnijim i najkreativnijim izdanjima evropskih izdavača, a ovu prestižnu nagradu dodeljuju tri internacionalne organizacije: Frankfurtski sajam knjiga, Međunarodna asocijacija za istraživanje udžbenika i obrazovnih medija (IARTEM) i Evropsko udruženje izdavača udžbenika (EEPG).

Ove godine evropski izdavači konkurisali su sa čak 60 izdanja, a članovi međunarodnog stručnog žirija imali su težak zadatak da izaberu najbolje.

Udžbenici koji su pristigli na konkurs obuhvatili su i različite dodatne sadržaje, poput igara i materijala za nastavnike, a najveći deo njih zasnovan je na hibridnom načinu učenja koje podrazumeva kvalitetno i pažljivo odabrane kombinacije štampanih i digitalnih materijala.

Prema rečima autorke Marine Injac, u savremenom obrazovanju, inovacije igraju ključnu ulogu u oblikovanju budućih generacija, a ovaj udžbenik postavlja nove standarde u obrazovnom sektoru.

Pogledajte više