UNIVERZITET U BEOGRADU POTPISAO SPORAZUM: Promocija održivog razvoja u Srbiji

Lj.B.

16. 10. 2024. u 11:30

Univerzitet u Beogradu i kompanija Hemofarm zaključili su Memorandum o saradnji na organizaciji izložbe o održivom razvoju i promociju ESG inicijativa u Srbiji.

univerzitet u beogradu

Dokument su potpisali rektor Univerziteta u Beogradu prof. dr Vladan Đokić i generalni direktor Hemofarma Ronald Zeliger. Potpisivanjem ovog memoranduma u Rektoratu, Univerzitet u Beogradu i kompanija Hemofarm dogovorili su, između ostalog, zajedničku organizaciju sedmodnevnog ESG festivala u Studentskom gradu u Beogradu od 22. do 27. oktobra 2024. godine, na kojem će biti postavljena prva multimedijalna interaktivna izložba posvećena održivom razvoju.

 Rektor Univerziteta u Beogradu prof. dr Vladan Đokić rekao je da će ovaj Festival omogućiti da studenti Univerziteta u Beogradu podignu svest i razumevanje o održivom razvoju, kao i unaprediti saradnju između akademskih, poslovnih i društvenih zajednica. “Pozivam sve studente, a i širu javnost, da posete ovu izložbu, kako bi videli nešto što do sada nisu imali prilike da vide u našoj zemlji. Ova izložba je na vrlo visokom tehnološkom nivou, i na neki način koncipirana tako da posetiocima bude što bliža. Mislim da je to prava prilika da se naši studenti upoznaju sa najnovijim dostignućima u oblasti tehnološkog razvoja”, istakao je prof. Đokić.
Generalni direktor Hemofarma Ronald Zeliger naglasio je da kompanija dugi niz godina radi na održivom razvoju. “Veoma smo ponosni što se Univerzitet u Beogradu odlučio da napravi partnerstvo sa nama. Očekujemo odličan ESG festival sledeće nedelje u Studentskom gradu i pozivam što više studenata da posete ovaj festival, ali i sve ostale građane, predstavnike drugih kompanija, kao i brojne organizacije koje su zainteresovane da se upoznaju sa održivim razvojem na delu“, poručio je Zeliger.
U okviru Festivala biće organizovani brojni paneli, okrugli stolovi i radionice, na kojima će učešće uzeti predstavnici brojnih organizacija, kompanija i medija, a na platou Studentskog grada biće izložena multimedijalna postavka posvećena održivom razvoju. ESG je skraćenica za životnu sredinu, društvo i upravljanje, često se naziva održivošću. U poslovnom kontekstu, održivost se odnosi na poslovni model kompanije, odnosno kako njeni proizvodi i usluge doprinose održivom razvoju.

Pogledajte više